УНСС и Luiss University с двойна бакалавърска специалност „Финанси и счетоводство“

сряда, 03 април 2024 10:52

УНСС и LUISS LIBERA UNIVERSITA INTERNAZIONALE DEGLI STUDI SOCIALI GUIDO CARLI (Luiss University) вече имат двойна бакалавърска специалност. Тя е с продължителност от 4 години, като първите две от тях студентите се обучават в УНСС, а в последните две години – в Рим (Италия). Студентите ще заплащат таксите за обучение, приложими за съответния университет, като за обучението в Италия са договорени специални отстъпки. Успешно завършилите специалността студенти ще получат две дипломи – от УНСС и от Luiss University.

„Luiss University e един от водещите икономически университети в Европа и за нас е чест да имаме тази двойна бакалавърска специалност. Тя беше инициирана от ректорите на двата университета и се радвам, че вече е факт. За финализиране на споразумението за партньорство съдейства и Н. Пр. г-н Тодор Стоянов – извънреден и пълномощен посланик на Република България в Италианската Република, на когото бих искал да изкажа специални благодарности“, сподели ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

Проф. д-р Димитър Димитров

Работата по двойната бакалавърска специалност продължи повече от две години под ръководството на доц. д.н. Михаил Мусов, институционален координатор на ENGAGE.EU. В нея активно се включи проф. д-р Даниела Иванова, главен секретар по учебните процеси и документация, както и служители от администрацията на Luiss University.

„Luiss University е наш партньор в рамките на Европейския университет ENGAGE.EU и задълбочаването на сътрудничеството между двете институции посредством двойната бакалавърска специалност е важно, както за интернационализацията на учебната ни дейност, така и за развитието на Европейския университет“, подчерта доц. Мусов. „Тя допринася и за задълбочаването на двустранните отношения в образователната област между България и Италия.“ 

Доц. д.н. Михаил Мусов

Двойната бакалавърска специалност се администрира от катедра „Финанси“. За въпроси можете да се обръщате към доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова ([email protected]), ръководител катедра „Финанси“ и ръководител на специалността от страна на УНСС.


Галерия снимки от УНСС и Luiss University с двойна бакалавърска специалност „Финанси и счетоводств ...