РЦДО – Хасково с информационен тур в Кърджали и Харманли

сряда, 27 март 2024 8:16

Представители на Регионалния център на УНСС в Хасково бяха на информационен тур в Кърджали и Харманли. В рамките на КСК 2024 – 2025 експертите от Центъра се срещнаха със зрелостници от водещите гимназии в областите Кърджали и Хасково. 

В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ бяха представени възможностите, които РЦДО –  Хасково предоставя за дистанционно обучение, както и специалностите от бакалавърските програми. 

Учениците от Езикова гимназия „Христо Ботев“ и  дванадесетокласниците от  СУ „Отец Паисий“ освен към различните специалности и бакалавърски програми проявиха интерес и към начините за кандидатстване, както и към възможностите да се явят на предварителна матура.  При срещата бяха представени сроковете за кандидатстване и записване.

Представителите на Центъра се срещнаха със зам.-кмета на Кърджали Даниел Делчев, който потвърди желанието на община Кърджали да подпомага висшето образование в района.

Д-р Даниела Стоянова, координатор в РЦДО - Хасково

Дванадесетокласниците от СУ „Неофит Рилски“ в град Харманли се запознаха с възможностите да продължат образованието си в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. На срещата бъдещите кандидат-студенти се интересуваха от начините за кандидатстване, възможностите за реализация след като придобият бакалавърска степен, от възможностите да учат и работят едновременно. Директорът на училището Валентина Павлова изрази своето желание съвместната работа с РЦДО да продължи и бяха обсъдени конкретни инициативи между учениците от училището и УНСС.

Галерия снимки от РЦДО –  Хасково с информационен тур в Кърджали и Харманли ...