Асоциацията на езиковите училища в България проведе в УНСС пробен изпит по английски език по формата на Кеймбридж

понеделник, 25 март 2024 9:25

В рамките на първото състезание на Асоциацията на езиковите училища в България се проведе пробен изпит за ниво B2 и C1 за английски език по формата на Кеймбридж. В пробния изпит участваха ученици от училищата, членове на АЕУБ.

„За мен е удоволствие да ви посрещна в Университета за национално и световно стопанство. Асоциацията на езиковите училища в България ви дава възможност да се явите на пробен изпит по английски език по формата на Кеймбридж и при спазване на всички изпитни правила, каквито се изискват и при реалното провеждане на изпита“, каза доц. д-р Васил Петков, ръководител на катедра „МИО и бизнес“ и председател на АЕУБ и допълни: „Надяваме се, този пробен изпит да ви подпомогне да проверите знанията си и да ви даде увереност и самочувствие да се явите на реалния изпит“.

Доц. д-р Васил Петков, ръководител катедра „МИО и бизнес“, доц. д-р Светла Бонева, декан на факултет „Международна икономика и политика“, гл. ас. д-р Кристиан Желев, преподавател в катедра „МИО и бизнес“, при откриване на събитието (от ляво надясно) 

„Асоциацията на езиковите училища в България е ново сдружение. Тя е инициирана от Университета за национално и световно стопанство, в частност от факултет „Международна икономика и политика“ и катедра „МИО и бизнес“. Катедрата е първата в България, която предоставя обучение изцяло на английски език по специалност „Международни икономически отношения“. УНСС предлага и други специалности с преподаване на английски език. Стремим се да сме в унисон с времето и достигнахме до момента, в който в симбиоза с катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ решихме да направим този пробен изпит, който е за придобиване на ниво по системата Кеймбридж“, каза доц. д-р Светла Бонева, декан на факултет „Международна икономика и политика“ и подчерта: „Участвате в първия такъв пробен сертификатен изпит, вашите разработки ще бъдат оценявани от колегите от катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ на УНСС, която е една от най-добрите катедри по чужди езици в България и ще имате възможност да проверите и тествате знанията си. Вие сте хората, които не биха имали никакъв проблем, след полагане на този изпит да продължите обучението си в специалностите с преподаване на английски език в Университета за национално и световно стопанство“.

Доц. Светла Бонева и доц. Васил Петков

Гл. ас. д-р Кристиан Желев, преподавател в катедра „МИО и бизнес" даде подробни инструкции на участниците относно правилата и изискванията за провеждане на изпита. 

       

Галерия снимки от Асоциацията на езиковите училища в България проведе в УНСС пробен изпит по англи ...