Представители на университета се срещнаха с ученици от Ботевград и участваха в изложение на висшите училища в столичния район „Изгрев“

петък, 22 март 2024 17:26

Представители на УНСС се срещнаха с ученици от 11 и 12 клас на Профилиранa природо-математическа гимназия (ППМГ) „Акад. проф. д-р Асен Златаров", гр. Ботевград.

На въпросите на средношколците отговаряха докторантите от катедра „Национална и регионална сигурност“ Светла Александрова и Васил Павлов, който е и  главен експерт в Центъра за изследователски и образователни проекти на УНСС. С тях беше и Мария Божкова от сектор „Маркетинг“.

Мария Божкова, Васил Павлов, Светла Александрова (вдясно) с бъдещи кандидат-студенти

Експертите представиха на средношколците УНСС, възможностите и начините за кандидатстване и обърнаха внимание на тясната връзка между Университета и бизнеса, както и на специалностите, които са пряко свързани с търсенето на пазара на труда.

По същото време ППМГ  „Акад. Проф. д-р Асен Златаров” беше домакин на програма „Еразъм+“ и учителите, пристигнали на входяща мобилност в училището от страните партньори – Испания, Чехия и Унгария, също присъстваха на срещата като споделиха своите впечатления от хубавата база и добрите условия за обучение на студентите в УНСС.

Преподавателката по английски език  г-жа Милена Андонова изрази своите приятни впечатления от срещата с УНСС относно кариерното развитие на учениците и подчерта,  че това е една много важна стъпка за бъдещето на техните ученици, за да могат те да вземат своите решения за кандидатстване и професионална реализация още в 11 и началото на 12 клас според това какво искат да правят със своето бъдеще и в каква насока да се развиват и работят. 

Като част от кандидатстудентската кампания и по покана на Столична община – район „Изгрев“, УНСС за втора поредна година участва в „Изложение на висшите училища в София“.

Албена Иванова и Наталия Драганова от отдел „Кандидат-студенти“

Огромен брой ученици от всички райони на столицата проявиха интерес към събитието, което се проведе в общинската сграда в ж.к. „Изток”, на ул. „А.П.Чехов”16А.

Бъдещите кандидат-студенти имаха възможност да получат информация от първо лице за условията за кандидатстване, специалностите и стажантските програми, които УНСС предлага. Учениците научиха и за възможностите за развитие и бъдеща професионална реализация след завършване на университета. На участниците във форума бяха раздадени информационни материали и брошури.

  

Галерия снимки от Представители на университета се срещнаха с ученици от Ботевград и участваха в и ...