Ректорът проф. д-р Димитър Димитров взе участие в конференцията „Многополюсен свят и външнополитическа стратегия: предизвикателства и перспективи пред България“

четвъртък, 29 февруари 2024 14:35

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров участва в конференцията „Многополюсен свят и външнополитическа стратегия: предизвикателства и перспективи пред България“. Събитието се проведе в Дома на Европа в София, а негов домакин бе вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел (на снимката долу).

Това е третата конференция за външнополитическата стратегия. Целта на форумите е при разработването на документа, очертаващ принципите и целите на българската външна политика, да бъдат взети под внимание предложенията на максимално широк кръг от експерти и представители на науката, политическите среди, гражданското общество, младите хора.

Сред говорителите на третата конференцията, която е насочена към европейския опит и експертиза в сферата, бяха Стефано Санино, генерален секретар на Европейската служба за външна дейност към Европейската комисия, Росен Плевнелиев, президент на Република България 2012-2017, и Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност.

Проф. Димитров и президентът Росен Плевнелиев

Посланикът на Австрия Н. Пр. Андреа Икич-Бьом с проф. Димитров

Ректорът и г-н Стефано Санино

С г-н Йордан Божилов

Ректорът заедно с г-н Велизар Шаламанов

Проф. Димитров и проф. д-р инж. Илия Железаров, ректор на Техническия университет – Габрово

Галерия снимки от Ректорът проф. д-р Димитър Димитров взе участие в конференцията „Многополюсен св ...