УНСС беше домакин на първото издание на Livecast: Голямата картина с Ивайло Лаков

сряда, 21 февруари 2024 15:35

Investor Media Group и Bloomberg TV Bulgaria избраха УНСС за домакин на първото издание на Livecast: Голямата картина с Ивайло Лаков. Темата на изданието беше „Лидерство“. Участваха студенти от специалностите „Предприемачество“, „Бизнес администрация“, „Икономика на транспорта и енергетиката“, „Бизнес икономика и мениджмънт с преподаване на английски език“, „Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език“, „Интелектуална собственост и бизнес“, „Икономика на туризма“, „Международни икономически отношения“.

Събитието откри ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

„Добре дошли на екипа на Bloomberg TV в УНСС. Темата за лидерството е много интересна и мисля, че гостите, които сте поканили, могат да споделят много по въпроса. Защото позицията или титлата не дават решение на проблемите, които стоят пред вас. Лидерите се създават. И това става с усилена работа. Нашият университет заема лидерска позиция в много направления, постигнахме доста по отношение на подобряване на учебната среда и развитието на УНСС като зелен университет“, каза проф. д-р Димитър Димитров и подчерта: „Нашият университет е с най-висока акредитация сред университетите в България. Националната агенция за оценяване и акредитация даде на УНСС най-високата оценка – 9.80. Но не трябва да спираме, защото светът се движи. Ние трябва да се движим понякога по-бързо от света и в някои ситуации решенията е необходимо да се вземат на момента и това прави лидерът. Той взима решение, а всяко решение е избор как да бъде решен даден проблем и в каква посока да се тръгне. Лидерството е отговорност“.

Водещият на подкаста Ивайло Лаков благодари на проф. д-р Димитър Димитров за домакинството и се обърна към студентите в залата: „Много съм щастлив, че съм в УНСС и се надявам да ви е интересно, да се включите активно в дискусията и да задавате въпроси“.

Гости на предаването бяха изпълнителният директор на „Лидл България“ Милена Драгийска, предприемачът и основател на платформата Ucha.se Дарин Маджаров и Лазар Радков, доброволец и създател на инициативата „Капачки за бъдеще“.

Ивайло Лаков, Милена Драгийска, Лазар Радков, Дарин Маджаров

В хода на дискусията всеки от гостите сподели ценен опит и даде пример с конкретни ситуации от своята работа и живот.

Според Милена Драгийска лидерът дава добавена стойност за обществото, като увлича след себе си хората от екипа си, дава им път и възможност да работят и да развиват идеите си.

Мисията на Лазар Радков е да помага на хората и да направи света по-добро място за живеене. За него успехът е вътрешно усещане за удовлетворение. Удовлетворение от това, което правиш, че си се борил и продължаваш да се бориш за това, в което вярваш.

За Дарин Маджаров лидерството не се изразява в това да имаш компания и да управляваш определен брой хора, като лидер можеш да се проявиш още в детските си години, когато си готов да поемеш инициативата и да предложиш решение в дадена ситуация.

Студентите имаха възможност за непринуден диалог с гостите и задаваха много и различни въпроси. Събитието приключи с ползотворна дискусия.

 

Галерия снимки от УНСС беше домакин на първото издание на Livecast: Голямата картина с Ивайло Лако ...