Започна вторият сезон на Бизнес академията Kaufland - УНСС

сряда, 31 януари 2024 14:55

Открит е процесът по кандидатстване във втория сезон на съвместната практически ориентирана бизнес инициатива между УНСС и лидера в ритейла – Бизнес академия Kaufland - УНСС.

Кандидатстването ще бъде отворено до 18 февруари 2024 г., а официалният старт на втория сезон ще бъде даден на 12 март 2024 г. В продължение на пет месеца студенти от 3-ти и 4-ти курс и магистри от УНСС ще черпят знания от водещи експерти от ритейл бизнеса по ключови теми от сектора на модерната търговия.

„Политиката на УНСС е да сближава обучението с практиката. Тази бизнес академия е в резултат на сътрудничеството между най-големия бизнес университет в Югоизточна Европа и най-голямата търговска верига в България. Това дава много възможности и преимущества на нашите студенти да се докоснат до реалната бизнес среда. Процентът на студентите, които останаха и  ще продължат кариерното си развитие в Kaufland след първото издание на Бизнес академията е доста висок“, коментира ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Първият сезон на инициативата през 2023 г. се радва на изключителен успех и заслужено печели първо място в категорията „Студентски активности и подбор" в четвъртото издание на Employer Of Choice Awards.

Откриването на първата Бизнес академия Kaufland - УНСС: Иван Чернев, управител на „Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД, проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, проф. д-р Цветана Стоянова, в.и.д. зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (от ляво надясно)

Общо 30 младежи от различни специалности в УНСС вземат участие в пилотното издание на иновативния проект, като към момента една трета от тях продължават развитието си като част от екипа на водещия ритейлър. Те заемат различни длъжности в ключови отдели, като „Контролинг", „Счетоводство", „Корпоративни комуникации", „Човешки ресурси", „Търговска дирекция" и други.

В резултат на сътрудничеството между УНСС и Kaufland в подкрепа на бъдещите лидери през 2023 г. голямата търговска верига дари на Университета Full HD екран от най-ново поколение. Екранът беше монтиран в аула „Максима“, а главният изпълнителен директор на търговската верига Иван Чернев лично дойде да инспектира монтажа на новата придобивка. 

Иван Чернев и ректорът проф. Димитър Димитров при монтирането на дарения FULL HD екран

Вторият сезон на Бизнес академията Kaufland - УНСС отново ще предостави на младежите възможност да преминат през задълбочено специализирано обучение, последвано от платена практикантска програма в различни отдели в централата на „Kaufland България“.

Всички желаещи да станат част от втория сезон на Бизнес академия Kaufland – УНСС трябва да попълнят онлайн формуляр до 18 февруари 2024 г., като приложат актуална автобиография. След разглеждане на кандидатурите, избраните младежи ще бъдат поканени на интервю в Централния офис на Kaufland България.

Програмата се фокусира върху изграждането на практически умения, съобразени с актуалните тенденции и предизвикателства в бизнеса. Тя ще включва 15 лекции, разделени в 6 тематични модула, които обхващат всички ключови аспекти на бизнес средата у нас. Студентите ще получат комплексни знания – от планирането и програмирането във висококонкурентна среда, през реализирането на поръчките на пазара и изграждането на бранд идентичност до поддържането и развитието на многочислен екип. За най-амбициозните Академията предлага и допълнителни курсове за изграждане на т.нар. „меки умения“. Едно от предимствата на Бизнес академията е възможността за разработване на реални бизнес решения по действителни бизнес казуси. Програмата предвижда и стаж в компанията с продължителност от няколко седмици, който е съобразен изцяло със заетостта и потребностите на участниците.

Всички студенти, които са посетили поне 80% от задължителните 15 лекции, участвали са в бизнес казусите и са провели успешно стажа си, ще получат и стипендия в размер на 2 500 лв., както и удостоверение за преддипломен стаж. Специално за най-активните сред тях, от Kaufland са подготвили и още една награда в размер на 1 000 лв. Допълнителната стипендия ще бъде получена от 10 студенти на база на предварително заложени критерии, описани на кариерната страница на компанията.

  

Галерия снимки от Започна вторият сезон на Бизнес академията Kaufland - УНСС  ...