Финансово-счетоводният факултет се включи в дарителска инициатива за деца с церебрална парализа

понеделник, 29 януари 2024 16:37

Членове на академичния състав на Финансово-счетоводния факултет на УНСС дариха част, а някои пълния размер, от своята сума за материално стимулиране на публикационната активност за 2022 година на ниво факултети на Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „Св. София", в подкрепа на благотворителната кауза на ректора на УНСС, съобщи деканът на Факултета проф. д-р Румен Брусарски.  Събраната сума възлиза на 3704,00 лв.

Директорът на болница „Св. София“ доц. Иван Чавдаров благодари сърдечно и обясни, че дарението ще допълни необходимата сума за закупуване на система  за пълен биофитбек анализ, която благодарение на иновативни технологии и патентован аналитичен подход позволява обективна оценка на състоянието на пациента.

През ноември 2023 година по инициатива на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров бяха събрани 10 500 лв. за закупуване на робот за раздвижване на ръка в помощ на деца с церебрална парализа.


Болница „Света София“ е първата специализирана болница за деца с церебрална парализа и е така организирана, че да обслужва деца от 0 до 24 години. В последните десетина години е въведена високотехнологична и роботизираната рехабилитация, която задава нов стандарт в грижата за децата с церебрална парализа.


   

Галерия снимки от Финансово-счетоводният факултет се включи в дарителска инициатива за деца с цере ...