Катедра „Регионално развитие" връчи дипломите на юбилейния си випуск 2023

четвъртък, 25 януари 2024 14:30

На тържествена церемония в аула „Максима“ бяха връчени дипломите на бакалаврите от специалност „Регионално развитие“ и на магистрите от специалностите „Регионален бизнес и мениджмънт“ и „Развитие на интелигентни градове“ на юбилейния Випуск 2023 на катедра „Регионално развитие".

През 2023 г. катедра „Регионално развитие" отбеляза 10 години от създаването си. Церемонията започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

Официален гост на събитието беше ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

Доц. д-р Георги Николов, зам.-декан по учебната работа на факултет „Управление и администрация“ и ръководител на катедра „Регионално развитие“, ректорът проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Елка Василева, научен секретар на катедра „Регионално развитие" (от ляво надясно)

Церемонията откри зам.-деканът по учебната работа на факултет „Управление и администрация“ и ръководител на катедра „Регионално развитие“ доц. д-р Георги Николов: „Уважаеми абсолвенти, всичко това, от което сме част, е надграждане на нашата вековна история, вие сте 103-тия випуск на университета. Не го забравяйте особено днес, когато получавате легитимация за един сериозен етап от вашето духовно и професионално развитие“.

Доц. Николов поздрави родителите на абсолвентите, благодари за доверието и подкрепата и подчерта: „Знанието е силата за вашето бъдеще. Поемете с гордост вашите дипломи, които се уважават не само у нас, но и по целия свят. Студентът, който чете днес, ще бъде утре човек, който мисли и взима правилните решения. Вече сте способни да правите самостоятелен избор, имате умения да правите взаимовръзка между данните и да ги превръщате в информация, да бъдете полезни за развитието на съвременното дигитално общество. Уповавайте се на знанията и уменията, които получихте по време на обучението си и научената теория прилагайте в практиката в публичния и в частния сектор, така както сме ви учили в катедра „Регионално развитие“. Гордеем се с всеки един от вас. Бъдете креативни, изграждайте бъдеще и създавайте свързаност между хората и регионите. Желая ви да сте здрави, успешни в професията, щастливи и удовлетворени от вашите житейски избори. Следвайте мечтите си, носете духа на знанието и продължавайте да се развивате в избраната от вас посока. Вие вече сте част от нашето академично семейство, при нас има приемственост, уважение, добри взаимоотношения и вие сте хората, на които разчитаме, че ще продължите тези традиции“, пожела доц. д-р Георги Николов.

Официално приветствие към абсолвентите отправи ректорът: „Уважаеми абсолвенти, днес отбелязваме един важен етап от вашето развитие. В УНСС обучаваме студентите на знания и умения, които да са им полезни в бъдеще и да допринасят за развитието на страната, на икономиката и на Европейския съюз. Вашите специалности са едни от тези, които липсват в момента в България, защото виждате, че имаме проблеми в тази посока, като държава и администрация. Стратегиите за устойчиво развитие на регионите са неразривно свързани с образованието. Държавните институции, местната власт и бизнесът се нуждаят от добре подготвени хора, които имат съответната експертиза,за да могат тези планове да се случат. Желая ви здраве, повече смелост и самочувствие. Катедра „Регионално развитие“ и УНСС дават това самочувствие. Възпитаниците на университета са част от елита на нацията и заемат едни от най-високите позиции в управлението, администрацията и бизнеса“.

Дипломантите от 10-тия юбилеен Випуск 2023 получиха поздравления от целия академичен състав на катедра „Регионално развитие“.

„За вас това несъмнено е един тържествен момент, но той е тържествен и за нас, вашите преподаватели, защото на всяка такава церемония, когато ви видим с тогите, считаме, че сме си свършили добре работата и вие сте осъществили един етап от житейския си път. Желая ви да бъдете здрави, да уважавате себе си и да вървите напред. В бурния живот, който ви очаква, ще има много различни моменти, но запомнете, че от всяка една ситуация винаги има поне седем изхода и вие, благодарение на образованието, получено в УНСС, ще намирате най-верния. Бъдете убедени в това“, каза проф. д-р Камен Петров.

„Радвам се, че мога да споделя с вас този тържествен миг. Вие приключвате един етап от своето развитие, но не забравяйте, че това е само един етап, тепърва ще надграждате и ще се развивате. Аз съм горд, че бях ваш преподавател. Искам да ви пожелая най-вече да сте здрави, да носите с гордост дипломата от Университета за национално и световно стопанство, като специалисти по регионално развитие. Добре дошли в голямото семейство на регионалистите, винаги може да се обръщате към нас, като приятели за съвет или за споделяне“, обърна се към абсолвентите доц. д-р Николай Цонков.

„В ерата на дигиталната трансформация, във времената, в които изкуственият интелект вече е сред нас има нещо, което според мен няма да се промени и занапред, това е огромната любов към вас, нашите възпитаници“, каза доц. д-р Елка Василева, научен секретар на катедра „Регионално развитие" и допълни: „Вярвам, че ние сме направили така, че да получите крила, защото сега е времето да летите. Аз ви го пожелавам от сърце с огромна благодарност към вас, че избрахте да се дипломирате в областта на регионалното развитие. Освен че то става все по-атрактивно, интересно и перспективно, бих казала дори бутиково, то ви дава шанс да бъдете себе си, да помогнете на града, на населеното място, в което живеете“.

Поздравления към абсолвентите отправиха и гл. ас. д-р Георги Цолов, гл. ас. д-р Цветелина Берберова-Вълчева, гл. ас. д-р Десислава Боцева, гл. ас. д-р Веселина Митева, гл. ас. д-р Никола Танаков.

Церемонията продължи с връчване на дипломите.

Всички абсолвенти, завършили през 2023 г., освен дипломите си, получиха и специалното издание на Алманаха на катедра „Регионално развитие“, в който са включени всички възпитаници, а магистрите получиха и „Златната значка“ на катедрата.


ФОТОГАЛЕРИЯ


   

Галерия снимки от Катедра „Регионално развитие" връчи дипломите на юбилейния си випуск 2023 ...