Стартира изпълнението на нов проект по програма Еразъм+

събота, 07 октомври 2023 10:00

На 1 септеври 2023 г. стартира изпълнението на нов проект по програма Еразъм+, Ключова дейност 2 „Сътрудничество между организации и институции, сектор висше образование“, в който УНСС участва за срок от 36 месеца. Координатор по проекта е Universite de Strasbourg, Франция, а партньори са организации от четири европейски държави -  University of Piraeus Research Center и University of Peloponnese от Гърция, Universidad de Burgos, Испания, Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach, Полша, Syncnify, Франция и Neapolis University и PA Partners for Skills Development от Кипър.

Проект SeedFund № 2023-1-FR01-KA220-HED-000156662 е на тема „Empowering Entrepreneurs through SME Financing Education“, а общият размерт на предоставената безвъзмездна финансова помощ е 400 000 евро, от които за УНСС 36 670 евро.

Основната цел на проекта е да се справи с проблема с дезинформацията и липсата на персонализиран инструментариум за институциите за висше образование (висшисти/ предприемачи), така че да им се даде възможност да използват адекватно възможностите за финансиране на малки и средни предприятия (МСП). Някои от спомагателните цели са: Допринасяне за минимизиране на дезинформацията в инструментите и мерките за финансиране на МСП; повишаване на осведомеността за алтернативни начини за финансиране на МСП в ЕС; развиване на европейска мрежа от студенти и преподаватели и експерти по финанси/ икономика за обмен на идеи и добри предприемачески практики.

Ръководител на проектния екип от страна на УНСС е гл. ас. д-р Юри Ценков, директор на Център за изследователски и образователни проекти.

Галерия снимки от Стартира изпълнението на нов проект по програма Еразъм+ ...