Магистрите от „Икономика на човешките ресурси“ и „Застраховане и социално дело“ получиха дипломите си

понеделник, 18 декември 2023 14:08

Катедра „Човешки ресурси и социална защита“ връчи дипломите на магистрите, завършили специалностите „Икономика на човешките ресурси“ и „Застраховане и социално дело“.

В церемонията участваха доц. д-р Валери Апостолов, ръководител катедра „Чoвешки ресурси и социална защита“, доц. д.н. Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, г-н Веселин Ангелов, член на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи и специален гост на тържеството, доц. д-р Галина Димитрова, научен секретар на Катедрата, г-н Илиян Чабуклийски, председател на Студентския съвет, проф. д-р Мирослава Пейчева, доц. д-р Ралица Пандурска и гл. ас. д-р Десислава Колева-Стефанова, преподаватели в Катедрата (на снимката долу).

При откриването доц. д-р Валери Апостолов, ръководител катедра „Човешки ресурси и социална защита“, посочи: „Скъпи абсолвенти, днес вие слагате точка на вашето магистърско обучение. Това е началото на вашия трудов път. С дипломата от най-големия и най-престижен бизнес университет в Югоизточна Европа вие получавате билет първа класа. Това е университетът, който се свързва с цвета и елита на нацията. Дипломата е вашият пропуск за професионално развитие. Не забравяйте и се гордейте, че сте завършили УНСС и сте възпитаници на катедра „Човешки ресурси и социална защита“, която вече е на 50 години и е наложила своя опит и традиции. През тези години ние, преподавателите, бяхме с вас и вашите начинания. Опитвахме се да бъдем не само ваши преподаватели, но и наставници. Не преставайте да учите, предизвиквайте се, за да покажете най-доброто, на което сме ви научили. Покажете класата на УНСС!“.

„За мен е чест и привилегия от името на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров да ви поздравя по случай вашето успешно дипломиране“, заяви доц. д.н. Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество. „Щастливци сте вие, защото ще живеете и работите в интересни времена, изпълнени с много предизвикателства – във времената на „хомо конфузус“ – на човека в обърканост, на човека в ерата на изкуствения интелект. Нека вашият най-добър ориентир при справянето с предизвикателствата бъде девизът на нашия университет „Духът прави силата“. Не забравяйте, че в дух могат да възпитат само хора, които притежават такъв – личности като вашите преподаватели. Вярвам, че вие също можете. Затова по пътя към успеха не забравяйте да помагате на тези, които се нуждаят от силата на духа. Не сте вие, ако не можете да го направите! Попътен вятър!“

„Това е един изключителен празник и стъпка напред в професионалната ви кариера“, каза г-н Веселин Ангелов, член на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи. „Оттук нататък ви предстоят все хубави моменти. Това е краят на академичното и стартът на професионалното ви развитие и съм сигурен, че ще бъдете успешни, тъй в като УНСС има изградени традиции в обучението. Едно от доказателствата е големият брой работещи в областта на застраховането, които са завършили Университета.“

„Днес, получавайки дипломите си, ще бъдете възнаградени за усилията, които сте положили“, посочи председателят на Студентския съвет г-н Илиян Чабуклийски. „Нека тези дипломи ви дадат увереността да изпълните и най-смелите мечти в професионалното си развитие. Бъдете дръзки и търсещи. През тези години сте общували с редица преподаватели и сте загребвали с пълни шепи от знанията, които те са ви предавали, преподаватели, които са дали всичко от себе си, за да ви изградят като едни от най-добрите професионалисти.“ Той призова завършилите да реализират знанията и уменията си, получени в УНСС, в България.

„Само след броени минути вие ще държите в ръцете си резултатите от вашия труд, отразени в дипломите, които ще получите. И това се случва в навечерието на предстоящите Коледни и Новогодишни празници“, подчерта доц. д-р Галина Димитрова, научен секретар. „Обикновено в края на годината човек си прави равносметка за постиженията през изтеклата година. Уверявам ви, че всички вие постигнахте важен успех  през 2023 г. Придобиването на образователно-квалификационна степен „магистър“ от специалност „Икономика на човешките ресурси“ и от специалност „Застраховане и социално дело” повишава вашата конкурентоспособност на пазара на труда в България, Европа и света. През последните години интересът към тези специалности се увеличава и катедра „Човешки ресурси и социална защита“ има водещо място в обучението на студенти от магистърска степен в УНСС.“ 

От името на дипломираните магистри от специалност „Икономика на човешките ресурси“ Даниела Панова отправи думи на благодарност към всички преподаватели за техния всеотдаен труд при обучението на младите хора, за това че, предавайки своя опит и знания, те са открили пред тях нови хоризонти към света и са успели да ги изградят като професионалисти.  Тя се обърна и към своите колеги, изтъквайки поводите за гордост в днешния ден. Пожела им да бъдат смели и да вървят напред, да посрещат достойно предизвикателствата на живота.

„Щастлива съм, че толкова много хора успяхме да сложим тържествените тоги, да държим дипломите си в ръце и смело можем да се наречем успешни хора“, каза от името на завършилите магистри от специалност „Застраховане и социално дело“ Василена Илиева. „Това е много важен етап от нашия живот и можем да благодарим на нашите преподаватели, които редом с нас извървяха този път. Показахте ни какво е да се учи с лекота, показахте ни как трябва да бъдем отговорни и как винаги можем да разчитаме на Вас! Тук е времето да изкажа благодарност от името на всички колеги на доц. Димитрова за безкрайната всеотдайност. Вярвайте ми, няма нищо по-важно от това да се запали интереса в нас, а вие наистина успяхте и допринесохте изключително много за нашето израстване. Тук срещнах страхотни хора в лицето на колеги и смело мога да ги нарека мои приятели. Благодаря, че ви има. Тръгвам от тук с гордо вдигната глава и нови знания, които знам как да използвам.“

Доц. д.н. Михаил Мусов връчи дипломите на част от отличниците от катедра „Човешки ресурси и социална защита“ - Иванка Лачева, Нерман Кумбарова, Виктория Арнаудова, Ния Качева, Елена Данева, Симона Димитрова (на снимките долу).

Г-н Веселин Ангелов също връчи дипломи на отличници: Бетина Кръстева, Радостина Найденова, Василена Илиева, Фатима Казанджиева, Цветомира Илиева, Мая Кацарска (на снимките долу).

След връчването на дипломите Йоана Танева, магистър от специалност „Икономика на човешките ресурси“ поздрави присъстващите  с великолепното изпълнение на песента „Наследство“. Церемонията завърши много емоционално и вълнуващо.

      

Галерия снимки от Магистрите от „Икономика на човешките ресурси“ и „Застраховане и социално дело“  ...