Курсистите, завършили следдипломните квалификации за придобиване на педагогическа правоспособност и „Психология“ в ИСК получиха свидетелствата си

петък, 15 декември 2023 17:05

На официална церемония в зала „Тържествена“ бяха връчени свидетелства за професионална квалификация и сертификат на курсистите, успешно завършили следдипломна квалификация за придобиване на педагогическа правоспособност „Учител /икономика/“ и на курсистите, завършили следдипломна квалификация „Психология“ в Института за следдипломна квалификация (ИСК) на УНСС.

„Изключително ми е приятно от името на ректора на Университета за национално и световно стопанство проф. д-р Димитър Димитров и лично от свое име да ви поздравя по повод успешното завършване на следдипломната ви квалификация. Убедена съм, че сте придобили много нови знания и умения и съм сигурна, особено за тези, които са получили квалификация по педагогическа правоспособност, че ще успеете да предадете тези познания на учениците, които ще обучавате“, каза проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС и подчерта: „Надявам се, че ще практикувате квалификацията, която сте завършили, защото ние много разчитаме на хора като вас, които да вдъхновяват младите хора за знание и наука. Защото, когато при нас в университета дойдат умни, образовани и с желание да се учат студенти, е удоволствие да ги обучаваме и да им предаваме знания и умения. По отношение на курсистите, завършили обучението по „Психология“ ще кажа, че това е една квалификация, която през последните години стана много актуална и вярвам, че вие, придобивайки уменията да работите с хора и да усещате техните проблеми, ще можете да помагате в различни ситуации. Особено след пандемията от COVID-19 наистина има нужда от хора, които са с психологическа правоспособност“.

Директорът на ИСК проф. д.н. Живко Драганов благодари на проф. д-р Лучиян Милков и проф. д-р Румяна Милкова, които са част от преподавателския състав и основни двигатели на следдипломните квалификации за придобиване на педагогическа правоспособност и „Психология“.

„Днес вие прекрачвате прага на едни нови области – педагогическата и психологическата. Надявам се, искрено, че ще отнесете със себе си най-добри чувства от УНСС и Института за следдипломна квалификация и от това, че ние се постарахме да ви въведем в най-сериозните проблеми, които имате да решавате. Едва ли сме ви подготвили за всичко, което е извън Университета, защото то е много динамично и ще трябва да се адаптирате. Убеден съм, че наученото по време на тези обучения ще ви помогне както за професионалното ви израстване и развитие, така и за успешната адаптация към промените“, обърна се към курсистите проф. д-р Лучиян Милков.

„В качеството си на директор на Института за следдипломна квалификация съм изключително удовлетворен от това, че следдипломните квалификации, които завършвате днес, се радват на висок интерес и срещам задоволени очаквания от страна на курсистите. Надявам се и в бъдеще, поне част от вас, да намерят и други интересни обучения и специализации, които ИСК провежда и да не спирате професионалното си развитие“, каза директорът на ИСК проф. д.н. Живко Драганов.

Церемонията продължи с връчване на свидетелствата за професионална квалификация и сертификат.

    

Галерия снимки от Курсистите, завършили следдипломните квалификации за придобиване на педагогическ ...