Дипломи получиха бакалаврите от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“

сряда, 13 декември 2023 16:11

На тържествена церемония в аула „Максима“ бяха връчени дипломите на бакалаврите в редовна форма на обучение от специалности „Стратегическо планиране“, „Маркетинг“ и „Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език“ и на бакалаврите в дистанционна форма на обучение от специалност „Маркетинг“ – Випуск 2023.

Официални гости на събитието бяха зам.-ректорът по дигитализация и киберсигурност на УНСС доц. д-р Росен Кирилов и Емил Михайлов, възпитаник на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ и директор на представителството в България на най-голямата медийна агенция в света OMD.

Ръководителят на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ проф. д-р Христо Катранджиев откри церемонията и предостави думата за приветствие на доц. д-р Росен Кирилов.

Проф. д-р Христо Катранджиев, доц. д-р Росен Кирилов, Емил Михайлов (от ляво надясно)

„Позволете ми от името на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров да ви поздравя по повод вашето дипломиране и да ви пожелая много успехи, здраве и никога да не забравяте връзката с нашия университет“, обърна се към випускниците доц. д-р Росен Кирилов и подчерта: „Поддържайте тази връзка през годините под каквато и да е форма, било под формата на магистратура, докторантура, или професионални контакти, никога не забравяйте, че това е вашата алма-матер. Скъпи родители, сигурен съм, че за вас това е един изключително тържествен момент. Да видите дипломите на своите деца е нещо прекрасно. Напътствайте ги оттук нататък в тяхната професионална реализация и кариера и знайте, че ние, като университет, винаги сме насреща и сме готови да помогнем по всякакви въпроси. Държим на това да имаме постоянен контакт с нашите завършили студенти и по този начин да изграждаме голямото академично семейство на УНСС“.

„Студентските години са едни от най-хубавите, особено в УНСС. Живеем бързо и често се надяваме да постигнем лесно мечтите си. Сега ви предстои един нов етап, някои от вас вече работят, други ще започнат да си търсят работа“, каза Емил Михайлов и подчерта: „Хубаво е да не отлагате магистратурата, докато все още имате навиците и ритъма да учите. Това е едно от уменията, което ще ви трябва най-много в забързания живот, в който живеем – да учите новото и да се адаптирате. И не забравяйте, никога не жертвайте дългосрочните си цели за краткосрочните си интереси. Желая ви успех!“.

„За мен е голямо удоволствие да видя усмивките на лицата ви и да ви поздравя за успешното дипломиране“, обърна се към дипломантите проф. д-р Христо Катранджиев и допълни: „Времето на вашето завършване и обучение съвпадна с много особен период и в България, и в глобален мащаб – пандемията от COVID-19. Наложи се да се адаптираме и да живеем и работим по различен начин. Справихме с това предизвикателство и мисля, че от тези трудни няколко години излязохме още по-мотивирани, по-обучени и по-подготвени да се справяме с трудни ситуации. Благодаря на всички, които са тук. Искам да поздравя и вашите родители. Разбирам тяхното вълнение. Да са ви живи и здрави децата ви, да продължат да учат. В нашата катедра има конкурентни магистратури, някои могат да продължат и в докторска степен, така че „Добре дошли!“ при нас и като бъдещи магистри“.

„От името на всички завършващи днес искам да изразя признателност за това, че ни уважихте и присъствате на един от най-запомнящите се моменти в живота на всеки млад човек. Благодарност за всички, които спомогнаха за успешното ни завършване на бакалавърска степен“, поздрави присъстващите една от отличничките на випуска – Габриела Костадинова, и отбеляза: „Това пътешествие беше изпълнено с предизвикателства, но също така и с безценни уроци, вълнуващи моменти и възможности за растеж. Отправям специални благодарности и към преподавателите, които през тези години споделяха своя опит и ни окуражаваха да преследваме знанието. Гордея се с факта, че завърших Университета за национално и световно стопанство, институция, която се отличава с качеството на образованието и обучението на своите студенти“.

Церемонията продължи с връчване на дипломите.

    

Галерия снимки от Дипломи получиха бакалаврите от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“ ...