На церемония, посветена на бизнес туризма, бакалаври и магистри от катедра „Икономика на туризма“ получиха дипломите си

понеделник, 04 декември 2023 11:27

Бакалаврите и магистрите, завършили катедра „Икономика на туризма“, получиха дипломите си на тържествена церемония посветена на бизнес туризма.

Проф. д-р Мариана Янева, ръководител катедра „Икономика на туризма“, преподаватели от Катедрата: ас. д-р Ралица Георгиева, проф. д.н. Таня Парушева, проф. д-р Еленита Великова, както и представители от хотел „ИнтерКонтинентал“ София – г-н Кирил Радоев, зам.-ген. мениджър и г-жа Недялка Андреева-Пенева (от ляво надясно)


На откриването на церемонията ръководителят на Катедрата проф. д-р Мариана Янева обясни защо  тя е посветена на бизнес туризма. „Той има съществен дял и място в икономиката на туризма в България, затова и гостите са от водещ бизнес хотел, възпитаници на УНСС и партньори“. Тя подчерта, че мотото на УНСС е „Духът прави силата“ и „духът ни води непрекъснато напред, да се развиваме и усъвършенстваме, включително и да се обучаваме“. Тя пожела на завършилите чрез здравния туризъм да търсят хармонията между ум, дух и тяло и да се развиват професионално чрез бизнес туризма. Проф. Янева пожела още да вървят нагоре, защото УНСС е университет на лидерите, той е Университетът на министри, депутати и  изявени хора в бизнеса.

„Туризмът е преживяване, страст, емоция надявам се да останете и да се реализирате в тази динамична и интересна сфера“, каза г-н Кирил Радоев, зам.-ген. мениджър на петзвездния хотел „ИнтерКонтинентал“ в София. Той сподели, че е започнал кариерния си път от най-ниската позиция в хотела. Посочи, че една от ролите на бизнес туризма е да изравни пика на туристическия поток между летния и зимния туризъм. Обясни, че неговият хотел насърчава бизнес туризма промотирайки дестинацията България и така от конкуренти с другите хотели се превръщат в партньори.

„Младите хора трябва да са готови да се развиват постоянно“, каза г-жа Недялка Андреева-Пенева, от хотел „ИнтерКонтинентал“. Тя припомни модела за учене през целия живот – 10% от последващото професионално развитие включва учене на различни нива, 20% включва работата с професионалистите на работното място и 70% идват от ежедневната работа – трудностите, с които се сблъскваме, усилията, които полагаме. „Това ни изгражда като професионалисти и хора. Бъдете смели, търпеливи и упорити, влагайте усилия, време, трупайте ценен опит и приятели“.

Отличниците Натали Симонска и Алмен Хадути

Галерия снимки от На церемония, посветена на бизнес туризма, бакалаври и магистри от катедра „Икон ...