Бакалаврите от катедра „Чoвешки ресурси и социална защита“ получиха своите дипломи

вторник, 28 ноември 2023 17:51

На официална церемония в аула  „Максима“ бяха връчени дипломите на бакалаври от специалностите „Икономика на човешките ресурси“ и „Застраховане и социално дело“ от катедра „Човешки ресурси и социална защита". Тържествената церемония започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

На официалния президиум бяха доц. д-р Валери Апостолов, ръководител катедра "Чoвешки ресурси и социална защита", Смилен Вълов, изпълнителен директор на Агенция по заетостта, специален гост на тържеството, проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, доц. д-р Галина Димитрова, научен секретар на катедрата, проф. д-р Мирослава Пейчева, доц. д-р Ралица Пандурска и доц. д-р Тодор Тодоров.(на снимката долу)

„Скъпи абсолвенти,  за тези четири години вие сте положили много големи усилия, но тези усилия са си стрували, защото дипломата от УНСС, от вашите специалности, е сертификат за високо качество“, каза ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. 

„Тя ви дава големи възможности, може да започнете работа в България, в Европа, да продължите с магистратури, може да продължите обучението си и в чужбина, защото УНСС е част от университетската мрежа ENGAGE.EU заедно с други водещи европейски университети. Вие завършвате Университет №1 и ви пожелавам да бъдете №1 в бъдещото си поприще“, пожела на дипломантите проф. д-р Димитър Димитров.

Ръководителят на Катедрата доц. д-р Валери Апостолов откри церемонията с думите: „Скъпи бакалаври, преди четири години вие дадохте кредит на доверие на катедрата "Чoвешки ресурси и социална защита".  Искам да отбележа, че вие учихте в катедра с над 50-годишна история, а обучението по управлението на човешките ресурси е с над 70-годишни традиции. Катедрата се нарежда в топ 10 по интерес на кандидатстващите, а завършилите намират работа основно в изпълнителната власт, в Министерство на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Агенцията по социално подпомагане, Комисията за финансов надзор, Националния осигурителен институт, в областните и общински администрации, но и в пенсионните и застрахователните дружества. Тези дипломи означават престиж както в България, така и в чужбина“, каза доцент Апостолов на абсолвентите. Той акцентира на партньорството на катедрата с държавната администрация и бизнеса и даде думата на изпълнителния директор на Агенция по заетостта, най-голямата агенция в България с 4000 служители и структури във всяка една община, Смилен Вълов.

„Ние сме партньори, защото имаме една обща цел - всеки да намери своето място във все по-динамичния и взискателен пазар на труда. УНСС подготвя висококвалифицирани специалисти в областта на човешките ресурси, застраховането и социалното дело. Очаквам с голямо нетърпение младите и добре подготвени кадри да се превърнат в следващите практици, които ще следват съвременните тенденции в развитието на социалната сфера. Вие сте добре дошли в Агенция по заетостта“, покани завършилите студенти господин Вълов.

„Скъпи бакалаври, ние вярваме във вас и се надяваме, че ще бъдете достойни възпитаници на нашата катедра и че ще прилагате успешно знанията в областта на икономиката и управлението на човешките ресурси, застраховането и социалното дело във вашата бъдеща професионална реализация. Пожелавам на всеки от вас да намери своето призвание. Бъдете добри служители, добри ръководители и най-вече добри хора“, каза доц. д-р Галина Димитрова, научен секретар на катедрата, като в словото си акцентира на благодарностите към родителите.

Проф. д-р Димитър Димитров връчи дипломата, грамота и награда на отличника на випуск – 2023 г. Наджие Шенай Рамадан.

„Нека дипломите, които получаваме днес, бъдат не само свидетелство за нашите знания, но и вдъхновение за бъдещите ни постижения. Нека бъдем позитивни, решителни и готови да се изправим пред предизвикателствата с увереност и смелост“ каза отличничката на випуска като благодари на преподавателите от катедра "Чoвешки ресурси и социална защита".

Преподавателите от катедрата доц. д-р Галина Димитрова, проф. д-р Мирослава Пейчева, доц. д-р Ралица Пандурска и доц. д-р Тодор Тодоров поздравиха дипломантите и участваха във връчването на дипломите.

Грамоти бакалавър-отличник получиха още: Габриела Емилова, Йоана Любомирова, Преслава Митова, Теди Христова, Мария Пръчкова и Димона Петрова.

На финала традиционно всички хвърлиха шапките си във въздуха. 

Галерия снимки от Бакалаврите от катедра „Чoвешки ресурси и социална защита“ получиха своите дипло ...