Наша студентка с голямата награда в конкурс за есе

понеделник, 15 октомври 2012 13:23

Студентката от нашия университет Михаела Попова, четвъртокурсничка от специалност „Икономика на отбраната и сигурността”, грабна голямата награда (таблет)  в конкурса за студентско есе на тема: „Рискове и предизвикателства за сигурността на България през ХХI век“,  организиран съвместно от Софийския форум за сигурност и VIVACOM. В конкурса участваха студенти в бакалавърски и магистърски програми от водещи български висши учебни заведения, които се обучават в специалности като международни отношения, национална сигурност и политически науки.  

Михаела Попова получава наградата си

Конкурсът бе част от проект за стимулиране на изследователската дейност на студентите в областта на сигурността. Целта на инициативата бе младите хора да дадат своята гледна точка за предизвикателствата, които бързо променящата се геополитическа среда, поставя пред сигурността на страната ни.

По време на официалното награждаване бяха отличени и Мария Каръмчева, завършила бакалавърска и магистърска степен по „Икономика на отбраната и сигурността” в УНСС, и Костадинка Иванова - успешно преминали стаж в Дирекция „Сигурност“ на VIVACOM.

Проф. Димитров с победителката и отличените момичета

На церемонията присъстваха Цвета Маркова, председател на Държавната комисия по сигурността на информацията, д-р Николай Милков, постоянен секретар на отбраната, Мирослав Петров, директор „Корпоративни продажби“ във VIVACOM, Пламен Василев, директор „Сигурност“ във VIVACOM, и Невeна Мандаджиева, експерт в политическия кабинет на Министерството на отбраната и съосновател на Софийския форум за сигурност. Специален гост беше ръководителят на катедра “Национална и регионална сигурност” на УНСС  проф. д-р Димитър Димитров.

Галерия снимки от Наша студентка с голямата награда в конкурс за есе ...