Вторият "Ден на организациите в УНСС" даде шанс на активните студенти

петък, 12 октомври 2012 11:35

Взаимопомощта, сътрудничеството, студентската дейност и активност за втора поредна година събраха членове и активисти на студентски сдружения и неправителствени организации от УНСС в "Ден на организациите". Срещата се проведе в аула "Максима", където десет студентски организации представиха дейността си.

В аула "Максима"

Тези срещи са много важни както за студентите, така и за организациите, отбеляза Калоян Димитров, председател на Студентския съвет към УНСС. Той представи основната дейност, целите, организационната структура, органите за управление, годишния календар на събитията на първия в страната Студентски съвет. Бъдете активни и съпричастни, обърна се Калоян Димитров към колегите си в залата.

Калоян Димитров направи презентация на Студентския съвет

Центърът за международна младежка дейност, по-познат като IYAC, представи неговият зам.-председател Мария Каблешкова, която изтъкна, че организацията дава силен старт в академичното израстване на студентите. В презентацията за ОНПРС Ралица Димитрова подчерта, че  Организацията за научно-практическо развитие на студентите насърчава личностното и професионалното развитие с ясно европейско самосъзнание. За големите възможности на "асоциацията-гигант" говори Дони Христова, зам.-председател на AIESEC УНСС . Румена Цветкова, зам.-председател на ЕГО ПОЛИТИКО, акцентира върху изграждането на активно гражданско общество и осъзнатите права и задължения. Председателят на САИМО Силвия Дамянова открои спецификата на организацията. Евгения Димовска от Алумни клуб на ЮФ в УНСС говори за важната връзка между поколенията. Клубът на социолога подпомага личностната реализация на студентите, подчерта представителят му Хасан Барбар. Яница Димитрова, четвъртокурсничка в специалност „Икономика на търговията“, представи най-младата студентска организация в университета - Еко клуб УНСС. Дейността на Студентския либертариански клуб характеризира пред присъстващите Иван Георгиев.

Мария Каблешкова (вдясно) представя IYAC

Второто издание "Ден на организациите" утвърди този формат като полезен и работещ, представи студентските организации и сдружения в университета, както и общата им цел – за по-добър живот на студентите, за успешно академично и кариерно развитие. От студентите за студентите, бе ефективната двупосочна връзка, осъществена на срещата.

Галерия снимки от Вторият "Ден на организациите в УНСС" даде шанс на активните студенти ...