Синдикатите в УНСС запознаха ректора с Петиция за ред, законност и достойно финансиране на висшето образование и наука в България

понеделник, 06 ноември 2023 18:18

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и председателят на НБС „Висше образование и наука“ проф. д-р Лиляна Вълчева проведоха среща, на която бяха обсъдени актуални въпроси на финансирането на висшето образование и наука и политиката по доходите на преподавателите и служителите във висшите училища и научните организации.

Проф. д-р Лиляна Вълчева запозна с непрекъснатите усилия, които НБС „ВОН“ - КНСБ полага в тази област. Предоставена бе информация за ОНЛАЙН ПЕТИЦИЯ за ред, законност и достойно финансиране на висшето образование и наука в България за постигане на още по-голяма ефективност на действията на синдикатите и на академичната общност. На срещата присъства и доц. д-р Бойка Чернева - председател на „ВОН“ - КНСБ при УНСС.

Доц. д-р Валери Апостолов, председател на Синдикат „Висше образование“ към КТ „Подкрепа“, също изразява подкрепа за петицията.

Национално представителните синдикати НБС „Висше образование и наука“ - КНСБ и Синдикат „Висше образование“ към КТ „Подкрепа“ призовават членовете на академичния състав и служителите във висшите училища и научните организации да подкрепят ПЕТИЦИЯТА ЗА РЕД, ЗАКОННОСТ И ДОСТОЙНО ФИНАНСИРАНЕ НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКАТА.


Галерия снимки от Синдикатите в УНСС запознаха ректора с Петиция за ред, законност и достойно фина ...