Връчване на свидетелства на завършилите следдипломна квалификация „Финансов контрольор“

понеделник, 30 октомври 2023 16:53

На официална церемония в зала „Тържествена“ бяха връчени свидетелствата на завършилите следдипломна квалификация „Финансов контрольор“ на Центъра по финанси и счетоводство към Института за следдипломна квалификация (ИСК) при УНСС. Сред официалните гости на събитието беше зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова, която от името на ректора поздрави завършилите.

„Уважаеми курсисти, ние сме тук, за да споделим вашия празник, защото моментът, в който получавате своите дипломи, приемаме като празник, символ на усилията, които сте положили, за да се квалифицирате като финансови контрольори. Въпреки, че е нова, тази специализация е една от най-търсените в Института за следдипломна квалификация. Сигурна съм, че сте научили много нови неща, свързани както с нормативната уредба, така и с начините за контрол на обществените поръчки, финансовите потоци, риска в публичните организации и всичко това ще ви помогне да се развивате професионално нагоре, да заемете още по-високи позиции“, каза проф. д-р Цветана Стоянова.

Гл. ас. д-р Ина Лечева, ръководител на Центъра по финанси и счетоводство, обясни, че това е вторият випуск „Финансов контрольор“ на Центъра. „Следдипломната квалификация „Финансов контрольор“ е абсолютно нова, иновативна квалификация, без аналог в страната, с преподаватели - водещи специалисти, които предлагат възможност както за натрупване на нови знания с практическа насоченост, така и за усъвършенстване на вече придобитите умения, но вече подкрепени от решаването на реални казуси и въпроси“.

Тя допълни, че всички се гордеят с курсистите, които завършват тази квалификация. „Те са високо образовани професионалисти, които в момента работят на водещи позиции в публичния сектор и тази квалификация надгражда техния опит“.

Полина Никифорова, организатор учебна дейност в ИСК, сподели, че всички образователни програми в ИСК са иновативни и екипите, които обучават, подават ръка на бъдещите си възпитаници по пътя на задълбочаване на знанията.

Бяха връчени дипломите на завършилите следдипломна квалификация „Финансов контрольор“.

Галерия снимки от Връчване на свидетелства на завършилите следдипломна квалификация „Финансов конт ...