Дипломира се петият випуск „Рицари на истината“

петък, 05 октомври 2012 16:07

„Най-хубавото време винаги предстои!” С тези думи проф. Петко Тодоров, ръководител на катедра „Медии и обществени комуникации”, изпрати петия випуск бакалаври от специалност „Медии и журналистика“, както и завършилите магистратура „Продуцентство и културни индустрии”, „Бизнес журналистика” и „Връзки с обществеността”.

 С любимата преподавателка

„Бакалаврите са положили 52 изпита, а магистрите 20 отгоре”, шеговито допълни проф. Тодоров и попита колко от бакалаврите са записали магистратура, защото и трите специалности вече са попълнени. Той адмирира и факта, че сред бакалаврите-абсолвенти има не един и двама, а 16 отличници, като четиримата с най-висок успех получават и награди.

 Ръководителят на катедрата приветства абсолвентите...
--- и връчва дипломите на бакалаврите

Проф. Любомир Стойков, научен ръководител на магистратура „Връзки с обществеността”, си припомни, че в началото на своята кариерата дълго публикувал дописки, но бил забелязан със статията си „Не съм съгласен”. Тя привлякла вниманието на читателите с тезата, че несъгласието е най-ярката черта на човешкия характер. „Не се съгласявайте с очевидните неща и с фалша. Не се съгласявайте с корупцията и клишетата в нашия живот. Ние имаме претенцията за рицари на истината”, отправи посланията си към новите журналисти проф. Стойков.

Той извини отсъстващите магистри от специалността си, като сподели, че те вече са… шефове на PR агенции.

Проф. Стойков с един от "своите" магистри

Доц. Биляна Томова, научен ръководител на магистратурата „Продуцентство и културни индустрии”, приветства първия випуск успешно завършил тази специалност. „Много врати се отварят пред вас. Влезте с устрем. Откривайте таланта около себе си и имайте характер да казвате „не”, посъветва тя продуцентите.

На абсолвентите тя подари книгата, която България представи пред Кан, пожелавайки им един ден да отидат на филмовия фестивал със своя продукция.

Доц. Биляна Томова споделя радостта на възпитаниците си

„Днес сме махнали превръзките на тайното и вече знаем накъде вървим”, увери преподавателите си абсолвентката Яница Маринова, която не скри признателността си както към тях, така и към своите колеги. 

Новото журналистическо попълнение

Галерия снимки от  Дипломира се петият випуск „Рицари на истината“ ...