Предприемачът Димитър Калайджиев представи аспекти на организационното проектиране и изграждането на екипи пред студенти от специалностите „Бизнес икономика” и „Индустриален бизнес”

понеделник, 23 октомври 2023 14:17

В лекция по дисциплината „Фирмена организация” гостува Димитър Калайджиев (предприемач и собственик на агенцията за недвижими имоти „Билдинг Бокс България” ЕООД).  Срещата е част от поредицата лекции, организирани по повод 75-годишнината на катедра „Индустриален бизнес“. Гостуващите лектори са предприемачи, мениджъри и експерти от различни бизнес сфери, които представят своя опит и знания по актуални въпроси, свързани с предизвикателствата на съвременната бизнес практика.

Гостът представи пред студентите систематизирано и изчерпателно своите приложни знания за организациите, тяхното изграждане и функциониране. В лекцията беше засегната темата за лидерството и управлението чрез личен пример като ценности, формиращи силен екип, ефективна система на работа и устойчива фирмена култура.

Калайджиев подчерта важността на познаването на силните и слабите страни на служителите, ясното дефиниране на ролите и отговорностите, изграждането на обратна връзка, признаването на успехите на служителите. Той даде конкретни примери от своята практика и обясни на студентите, че високоефективният екип има високоефективен лидер.

Лекцията предизвика силен интерес и подтикна студентите да зададат редица въпроси на предприемача. Димитър Калайджиев приключи лекцията си с посланието, че успехът в бизнеса изисква постоянство, правилен „майндсет“ и „глад за знания“.

Координатори на събитието бяха доц. д-р Вяра Милушева от страна на катедра „Индустриален бизнес“ при УНСС и докторант Василена Василева от страна на „Билдинг Бокс България” ЕООД.

  

Галерия снимки от Предприемачът Димитър Калайджиев представи аспекти на организационното проектира ...