Студенти се запознаха със спецификата на бизнеса с недвижима собственост

петък, 13 октомври 2023 9:40

Катедра „Недвижима собственост” организира информационна среща за студентите с участието на екип брокери, представители на една от първите и най-значими агенции за недвижими имоти в страната „Явлена“.

„Да работиш в сферата на недвижимите имоти е страшно вълнуващо. Това е добър бизнес, в който успяват тези, които имат достатъчно знания, умения и упоритост“, каза при откриване на срещата проф. д-р Георги Забунов, ръководител на катедра „Недвижима собственост“ и подчерта: „Много е важно да имаш възможност да черпиш информация и от реалната бизнес среда, затова благодаря на представителите на агенция за недвижими имоти „Явлена“, че приеха поканата за тази среща. Тук искам да отбележа, че сътрудничеството ни с „Явлена“ води началото си от 2007 г., когато е създадена и нашата специалност и към момента изпълнителен директор на агенцията е Изабела Клисарска, която е наш възпитаник и докторант“.

Проф. д-р Георги Забунов, Ния Караджова и Лъчезар Огнянов от агенция за недвижими имоти „Явлена“ (от ляво надясно)

Представителите на „Явлена“ Десислава Градева, Николай Пеев, Лъчезар Огнянов и Ния Караджова запознаха студентите с дейността на компанията, иновативния й бизнес подход и причините да е дълго време сред лидерите в бизнеса с недвижима собственост. Като водеща компания в сектора те представиха предимствата и възможностите за работа в агенция за недвижими имоти „Явлена“.

Лекторите презентираха какви умения трябва да притежава успешният брокер. Бяха разгледани различните видове недвижими имоти обект на сделка и техните особености. Споделиха добри практики и стратегии за водене на сделки от първия контакт с клиента до успешната продажба. Представиха пред студентите състоянието и тенденциите за развитие на имотния пазар, както и какви са стъпките и тънкостите при създаване на собствен бизнес с недвижими имоти.

Десислава Градева и Николай Пеев от агенция за недвижими имоти „Явлена“

На срещата от страна на УНСС присъстваха и доц. д-р Яна Стоенчева, научен секретар на катедра „Недвижима собственост“ и доц. д-р Надя Гилина, преподавател в катедрата, които активно съдействаха за организиране на събитието.

Галерия снимки от Студенти се запознаха със спецификата на бизнеса с недвижима собственост ...