Преподаватели от катедра „Счетоводство и анализ“ участваха в значим Международен форум по икономика, мениджмънт и бизнес

събота, 07 октомври 2023 10:50

Проф. д-р Даниела Фесчиян и гл. ас. д-р Радка Андасарова, преподаватели в катедра „Счетоводство и анализ“ при УНСС, бяха единствените български изследователи, допуснати до участие в Международната научна конференция по икономика, мениджмънт и бизнес 2023 (The 8th International Scientific Conference Economics, Management & Business 2023), организирана от Факултета по мениджмънт и бизнес към Прешовския университет в гр. Прешов и под патронажа на министъра на икономиката на Република Словакия.

Проф. Даниела Фесчиян и гл. ас. д-р Радка Андасарова представиха резултатите от научно изследване по научен проект „Финансови отчети на предприятията от публичния сектор в Република България в условията на концептуалната рамка за финансово отчитане в публичния сектор“ с ръководител проф. д-р Даниела Фесчиян и членове на изследователския колектив - гл. ас. д-р Радка Андасарова, гл. ас. д-р Ясен Даскалов, Александрина Първанова, студент 4-ти курс от специалност „Счетоводство и анализ“ и Кристиян Драганов, студент 4-ти курс от специалност „Счетоводство и анализ“.

 Проф. д-р Даниела Фесчиян и гл. ас. д-р Радка Андасарова представят резултатите от научното изследване

Докладът на тема „Финансовата отчетност в публичния сектор в Република България в условия на европейска хармонизация и глобална легитимност на МССПС“ (Financial Reporting in the Public Sector in the Republic of Bulgaria under the Conditions of European Harmonization and Global Legitimacy of IPSAS) беше посрещнат с голям интерес. Някои от предложенията са базирани на повече от 20 години изследователска дейност и разкриват начините за усъвършенстване на счетоводството в публичния сектор за постигане на хармонизация с европейската счетоводна рамка.

Проф. д-р Даниела Фесчиян и гл. ас. д-р Радка Андасарова с проф. д-р Роберт Стефко, председател на Научния комитет на Осмата международна научна конференция по икономика, мениджмънт и бизнес 2023 и декан на Факултета по мениджмънт и бизнес към Прешовския университет

Осмото издание на конференцията се проведе при голям международен интерес от над 120 участници от 25 държави и 4 континента. Докладите, включени в програмата на конференцията са преминали през процедурата за анонимно оценяване от двама независими рецензенти от международната редакционна колегия. Представителите на УНСС вече имат няколко покани за публикуване на доклада им в чуждестранни списания, индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация.  

 

Галерия снимки от Преподаватели от катедра „Счетоводство и анализ“ участваха в значим Международен ...