УНСС за първи път на Career Show 2023

петък, 06 октомври 2023 9:00

УНСС участва за първи път с щанд в най-голямото кариерно събитие за тази година - Career Show 2023. Форумът ежегодно среща водещи работодатели от България и Европа с хиляди млади и опитни таланти. Участниците могат да се включат в богата конферентна програма, посветена на последните кариерни тенденции в страната ни и новите възможности за развитие.

Михаела Тодорова-Джикова, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), Мария Божкова от сектор „Маркетинг“ (от ляво надясно)

В рамките на събитието бяха раздадени наградите за най-добър работодател за 2023 г. Ректорът на УНСС беше част от престижното жури, което оценява кандидатурите на компаниите.

„За мен беше чест и истинско предизвикателство да избирам между най-добрите като част от екипа на журито в тазгодишното издание на наградите за най-добър работодател „Career Show Awards 2023“, каза ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

На въпросите на посетителите на щанда на УНСС отговаряха директорът на МЦРК Атанас Димитров, Михаела Тодорова-Джикова от екипа на Центъра и Мария Божкова от сектор „Маркетинг“, дирекция „Кабинет на ректора“. Експертите представиха професионалните направления на университета и разясниха на бъдещите кандидат-студенти как да изберат какво да учат от 53-те бакалавърски и 90-те магистърски специалности на УНСС.

Младите хора, които посетиха щанда ни се интересуваха от възможностите, които предлага нашия университет, като задаваха много и различни въпроси.

Посетителите научиха, че УНСС има модерно оборудвани аудитории, 12 общежития и 5000 места с всички условия за учене и живот, с отлични възможности за спорт в спортен комплекс „Бонсист“. Младите хора бяха запознати и с това, че УНСС е сред първите университети с онлайн учебен процес, единствен с онлайн студентска книжка, вече и в мобилния телефон. Университетът за поредна година печели Академичен оскар за най-престижно висше училище в професионално направление „Икономика“ според работодателите и преподавателите във висшите училища. 

Посетителите имаха възможност да се запознаят с работата на първия и единствения в България Междууниверситетски център за развитие на кариерата (МЦРК) към УНСС, който тази година отбелязва своята 20-годишнина. Центърът е своеобразен мост между студентите и работодателите и подпомага професионалното ориентиране, практическото обучение, кариерното развитие и реализацията на студентите. Работодателите предпочитат студенти по икономика, завършили УНСС и над 97 % от възпитаниците му се реализират успешно на пазара на труда.

Събитието беше придружено от семинарна програма, водена от признати експерти в различни области на обществения и бизнес живот и успешни български предприемачи. Посетителите имаха възможност да се включат в специални работилници и кариерни консултации, които да им помогнат в кариерното развитие, усъвършенстване на уменията и подобряване на финансовата грамотност.

Галерия снимки от УНСС за първи път на Career Show 2023 ...