УНСС допълни обхвата на партньорството си с иновативната стартъп платформа JOBee

сряда, 04 октомври 2023 17:30

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и Калоян Иванов, председател на Съвета на директорите на „Джобии“ ЕАД , сключиха анекс към меморандума за сътрудничество между УНСС и стартъп компанията. Разширяването на обхвата на споразумението ще даде нови възможности на студентите в УНСС за намиране на най-подходящия за тях работодател.

Платформата JOBee е иновативен стартъп, функциониращ с помощта на изкуствен интелект. Освен стандартните функции, които предлагат подобни платформи за подбор на персонал, те могат да помогнат именно най-подходящите кандидати да намерят най-подходящите работодатели. С помощта на изкуствен интелект платформата изготвя препоръки и към двете страни.

„Щастлив съм, че задълбочаваме процеса на сътрудничество в използването на най-новите технологии както по отношение намирането на работа, така и използването им в учебния процес“, отбеляза на срещата проф. Димитров.

„На сайта на JOBee студентите ще могат да се запознаят с предимствата на платформата и възможностите на изкуствения интелект“, обясни представителят на JOBee Калоян Иванов. Компанията ще съдейства за участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от JOBee.

Веднага след срещата г-н Калоян Иванов изнесе лекция пред студентите от първи курс специалност „Икономика на отбраната и сигурността” на тема възможностите на изкуствения интелект и неговите приложения в различните сфери на живота, в това число и намирането на работа. 

Координатор по реализацията на меморандума за сътрудничество от страна на УНСС е доц. д-р Нончо Димитров, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на факултет „Икономика на инфраструктурата" и научен секретар на катедра „Национална и регионална сигурност".

 

Галерия снимки от УНСС допълни обхвата на партньорството си с иновативната стартъп платформа JOBee ...