Курсистите, завършили следдипломна квалификация „Правно регулиране и митническия контрол“ получиха свидетелствата си

вторник, 03 октомври 2023 18:53

На официална церемония в зала „Тържествена“ специализантите по „Правно регулиране и митническия контрол“ получиха свидетелства за следдипломна квалификация и сертификати на български и английски език. Професионалната квалификация се провежда от Института за следдипломна квалификация (ИСК) при УНСС в сътрудничество с Националния учебен център на Агенция „Митници“ и е резултат от над 30-годишно партньорство.

„Изключително ми е приятно, от името на ректора на Университета за национално и световно стопанство проф. д-р Димитър Димитров и лично от свое име, да ви поздравя по повод успешното завършване на следдипломната квалификация „Правно регулиране и митническия контрол“. Сътрудничеството на УНСС с Агенция „Митници“ има дълга история. Тя води началото си от 1992 г., когато започнаха първите обучения на служители от Агенцията и продължава успешно и досега. Затова смело мога да твърдя, че в лицето на Агенция „Митници“ имаме много добър партньор. Радващо е, че над 20 души завършват успешно квалификацията. Убедена съм, че наученото тук ще ви помогне както за професионалното ви израстване и развитие, така и за обогатяване на вашите познания. Защото както в Института за следдипломна квалификация, който е с над 50-годишна история, така и в УНСС са едни от най-добрите специалисти в тази област“, каза проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС.

„За мен е изключително приятно и е чест да бъда днес тук сред вас. Не мога да скрия вълнението, което всеки път изпитвам, влизайки в сградата на УНСС“, каза директорът на Агенция „Митници“ Павел Тонев, който е възпитаник на УНСС и подчерта: „От една страна, нахлуват спомени за незабравимите студентски години, а от друга, е вълнението, предизвикано от уважението и респекта ми към преподавателския състав на УНСС. Благодаря за доброто партньорство на УНСС и на екипа на Националния учебен център на Агенция „Митници“ за усилията, които полагат, за да можем днес да имаме повод да се съберем и да получите своите свидетелства за успешно завършване на тази квалификация. Искам да ви уверя, че за ръководството на Агенция „Митници“ е приоритет образованието и повишаването на квалификацията на митническите служители. В днешното динамично време предизвикателствата, които са пред нас, го изискват. Човек, за да е професионалист, трябва непрекъснато да се развива, да се самоусъвършенства и да подобрява своята професионална подготовка. Смятам, че тази квалификация е една добра стъпка по пътя към професионална реализация в Агенция „Митници“.

„За мен едно от най-значимите и стойностни неща е Вашата удовлетвореност, която изразихте, не просто от куртоазия, а защото намирате смисъл в това обучение“, обърна се към присъстващите директорът на ИСК проф. д.н. Живко Драганов и допълни: „Това обучение, освен че е плод на сътрудничеството ни, ние от УНСС и Националния учебен център на Агенция „Митници“ винаги сме имали стремеж то да бъде полезно за професионалното развитие на курсистите. И за в бъдеще ще разчитаме на обратна връзка за подобряване на образователния процес“.

На събитието присъства Ваня Клифова, директор на Националния учебен център на Агенция „Митници“ и част от преподавателския състав на следдипломна квалификация „Правно регулиране и митническия контрол“.

Церемонията продължи с връчване на свидетелствата за професионална квалификация и сертификат.

 

Галерия снимки от Курсистите, завършили следдипломна квалификация „Правно регулиране и митническия ...