Изпълнителният директор на „Майкрософт България“ пред студенти от първи курс

вторник, 26 септември 2023 15:57

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров представи пред студенти от първи курс Икономика на отбраната и сигурността г-н Калин Димчев, изпълнителен директор на Майкрософт България и на страните в Адриатика, част от регион Югоизточна Европа в глобалната структура на Майкрософт. Ректорът посочи, че се обсъжда  подписване на меморандум за сътрудничество с компанията и УНСС, който ще бъде първи от рода си сред университетите в България. Проф. Димитър Димитров обърна внимание, че меморандумът ще бъде част от въведената практика за бизнес академиите. И подчерта, че пред студентите се откриват много нови възможности.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и г-н Калин Димчев (от ляво надясно)

Г-н Калин Димчев изрази задоволството си да е сред млади хора, които имат интерес към новостите и технологиите и които в последно време непрекъснато слушат за иновации, изкуствен интелект, облачни услуги и други нововъведения. „Въпросът е как всички тези новости, в това което учите в момента или в бъдеще, ще се отразят на вашата продуктивност и на вашите решения за реализация. И затова ние от Майкрософт решихме съвместно с УНСС да обсъдим такова партньорство, за да можете да се докоснете от първа ръка до новостите, които създаваме. Те са в областта на изкуствения интелект, обработката на данни, в киберсигурността и в общото ползване на технологиите в различни сфери и индустрии. Ние сме готови да ви покажем най-новите и най-съвременни технологии.“ Г-н Димчев благодари на УНСС, че от дълго време използва платформите на Майкрософт в различни направления.

На срещата присъстваха и проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, която отговаря за бизнес академиите и гл. ас. д-р Даниела Цветкова от катедра „Предприемачество“, която ще бъде координатор от страна на Университета по меморандума

Галерия снимки от Изпълнителният директор на „Майкрософт България“ пред студенти от първи курс ...