Ректорът участва в среща на председателите на SDSN мрежите

четвъртък, 21 септември 2023 17:13

В периода 18-21 септември в Ню Йорк, САЩ, се провеждат серия от събития в рамките на Sustainable Development Solutions Network (SDSN), в които участва и Университетът за национално и световно стопанство като представляваща институция на SDSN Bulgaria.

В срещата на председателите на SDSN мрежите (SDSN Network Chairs Meeting), служеща като платформа за обсъждане на приоритетите и напредъка по Agenda 2030, участва и професор Джефри Д. Сакс, президент на SDSN.  

Ректорът на УНСС и съпредседател на SDSN Bulgaria проф. д-р Димитър Димитров представи примера на УНСС, включително като хост институция на националната мрежа, по пътя на енергийна трансформация и устойчивост.

На следващия ден заместник-ректорът на УНСС по научноизследователска дейност и международно сътрудничество и съпредседател на SDSN Bulgaria доц. д-р Михаил Мусов участва онлайн в срещата на Лидерския съвет на SDSN (Meeting of the SDSN Leadership Council), посветена на ролята на SDSN в променящия се свят и как тези мрежи от академични и изследователски институции могат да допринесат за справяне с основните предизвикателства.

Провеждането на тези важни срещи има за цел да допринесе за усилията за постигане на Глобалните цели, представляващи основен акцент по време на Срещата на върха на Целите за устойчиво развитие на ООН и Общото събрание на ООН.

   

Галерия снимки от Ректорът участва в среща на председателите на SDSN мрежите ...