Рекорден интерес към експедиционната седмица на ENGAGE.EU в УНСС

петък, 15 септември 2023 17:09

От 16 до 20 октомври 2023 г. УНСС ще бъде домакин на поредната експедиционна седмица в рамките на мрежата ENGAGE.EU. В дните на събитието студентите от деветте партньорски университета ще тестват идеи и ще търсят решения в областта на Цел на устойчивото развитие №11: Устойчиви градове.

Видео от предишната експедиция във Виена, Австрия на тема „Неравенства“

Интересът към това тематично предизвикателство е най-високият до момента: общо 125 души подадоха своите кандидатури. В първите издания на инициативата кандидатите бяха малко над 30 студенти, а форматът се доказа като много полезен и интересен и рекорден брой желаещи от партньорските университети са готови да се впуснат в предизвикателството „Устойчиви градове“ в София.

То ги приканва да мислят критично и творчески за неотложните проблеми, пред които са изправени градските райони, и да проучат как устойчивите практики могат да бъдат интегрирани в тяхното проектиране, планиране и управление. Това засяга и сферата на туризма, тъй като тя има ключова роля за икономическия растеж и културния обмен на градовете по света. В същото време поставя и уникални предизвикателства пред околната среда, местните общности и инфраструктурата. Участниците ще бъдат насърчавани да разработват решения, които могат да бъдат адаптирани и приложени в други градове и общности, като по този начин увеличат максимално ефекта от тях и създадат вълнообразен механизъм за положителна промяна.

Реални казуси и задачи към студентските отбори ще отправят Национално сдружение на общините в България и дирекция „Спорт и младежки дейности“ на Столична община.

Участниците в експедицията в Берген, Норвегия.

Каним студенти от нашия университет, които желаят да се включат като доброволци в работата

и да подпомогнат посрещането и социалната програма на колегите си,

да пишат на [email protected] до края на месец септември.


 

Галерия снимки от Рекорден интерес към експедиционната седмица на ENGAGE.EU в УНСС ...