Ректорът се срещна с посланика на Черна гора

петък, 08 септември 2023 16:39

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и изпълняващият длъжността посланик на Черна гора в България г-жа Йелена Филипович-Стоянов обсъдиха възможностите за развитие на сътрудничеството в образователната и научно-изследователската сфера.

Предмет на разговора бяха бъдещи партньорства между УНСС и черногорски университети чрез осъществяване на мобилност, разработката на проекти, научни изследвания и организиране на съвместни конференции и инициативи.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров подчерта значението на инвестициите в образованието, както и на сътрудничеството чрез насърчаване на обмена между висшите училища, предвид сходството на историята и езика между двете държави и покани г-жа Йелена Филипович-Стоянов на откриването на новата академична 2023/2024 година в УНСС.

Проф. д-р Димитър Димитров изтъкна водещите позиции на нашия университет в българското и европейското образователно пространство и запозна посланика с проекта за европейски университет ENGAGE.EU с участието на УНСС и осем престижни университета.

Г-жа Йелена Филипович-Стоянов изрази готовност да съдейства за активизиране на сътрудничество между УНСС и университети от Черна гора и за информиране на черногорските студенти за възможностите и специалностите, които УНСС предлага.

Галерия снимки от Ректорът се срещна с посланика на Черна гора ...