До 21 юли е срокът за записване след второ класиране

сряда, 19 юли 2023 9:50

Само още два дни остават за записване след второ класиране на кандидат-студентите в образователно квалификационна степен „бакалавър“ и „магистър“ - „Право“ след средно образование.

На 25 юли ще бъде обявено и трето класиране. В него ще се разпределят само незаетите места. Записването на класираните е в периода 26 – 28 юли включително.

Класираните кандидат-студенти могат да се запишат в специалността, в която са приети, или да изчакат резултатите от третото класиране. Ако желаят да се обучават в желаната специалност, но мястото им в резервите не ги удовлетворява, възможност е платената форма на обучение. Достатъчно е да подадат съответното заявление, за да бъдат записани.

Записването става онлайн или на място в отдел „Студенти – Бакалавър“.

Процесът по записване е улеснен и дигитализиран. Всеки кандидат-студент получава автоматично съобщение от софтуерната платформа на университета дали е приет или че може да продължи в трето класиране.

УНСС предлага достъпна среда за своите студенти. В момента в нашия университет се обучават 153-ма студенти в неравностойно положение, включително и със специални потребности. Станислав Парушев, който е с нарушено зрение, избра на първо желание специалността „Застраховане и социално дело“ и вече се записа с помощта на директора на Междууниверситетския център за развитие на кариерата Атанас Димитров (вдясно).

Всички, които срещат затруднения при записването, могат да потърсят помощ чрез нашия Център за кандидатстудентски въпроси  – тел. 02 905 29 99 или на e-mail: [email protected].

   

Галерия снимки от До 21 юли е срокът за записване след второ класиране  ...