Тържествено връчване на дипломите на магистрите от катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“

сряда, 28 юни 2023 15:42

На официална церемония в зала „Тържествена“ дипломите си получиха магистрите от специалности „Транспортен мениджмънт“ и „Интелигентни транспортни системи“ на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“.

Ръководителят на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ проф. д-р Христина Николова откри церемонията и се обърна към абсолвентите: „Искам да ви благодаря за усилията, които положихте, за вашето старание и упорита работа. Благодаря ви и за резултатите, които демонстрирахте и постигнахте и затова, че достойно представяте нашата катедра в различни компании в бизнеса, в практиката и надявам се скоро и в научните среди. Искам да ви поздравя затова, че успешно се справихте с една нелека задача. Нашите усилия, като университет и катедра е да ви дадем достойно образование, за да се гордеете, че сте завършили нашия университет“, каза проф. Николова и подчерта: „Вие не бяхте просто студенти, вие бяхте наши партньори в процеса на обучение. Имахме толкова много възможности да дискутираме изключително важни теми, които ви вълнуваха. Престоят ви в университета, в нашите специалности не беше само обучение и образование, вашето присъствие в УНСС всъщност, беше изграждане на комуникационна среда и мрежа от връзки и контакти помежду ни и между вас самите, така че в следващите години да можем да работим заедно във всички направления в сферата на транспорта и да се срещаме отново като колеги. Нашите врати са винаги отворени за вас. Желая ви изключителни успехи в личен и професионален план“.

„За всички нас е чест и удоволствие да участваме в тържествената церемония по връчване на дипломите за успешно завършеното ви образование в образователно-квалификационна степен „магистър“, каза проф. д-р Виолета Мутафчиева, преподавател, която е била и дългогодишен ръководител на катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ и пожела на дипломантите: „Желая ви здраве и много успехи в личен и професионален план. Тези от вас, които биха искали да продължат научното си развитие, могат да кандидатстват при нас за обучение в следващата степен на образование –докторантура. Това може да ви донесе много добри ползи за личностно и професионално развитие“.

„За мен беше чест, привилегия и удоволствие да работя с вас през периода на обучението ви. Надяваме се, че сме спомогнали за развитието на вашите умения и професионалната ви реализация, защото голяма част от вас работят именно в транспортно-спедиторския бранш. Бъдете смели, дерзайте и продължавайте да се усъвършенствате и да се развивате. Вие сте визитката ни за всички, които искат да учат в нашата специалност“, каза доц. д-р Борислав Арнаудов, научен секретар на катедрата.

Церемонията продължи с връчване на дипломите.

Галерия снимки от Тържествено връчване на дипломите на магистрите от катедра „Икономика на транспо ...