Ректорът получи почетен плакет от катедра „Човешки ресурси и социална защита“

четвъртък, 29 юни 2023 15:35

Почетен плакет по повод 50-годишнината на катедра „Човешки ресурси и социална защита“, 70 години специалност „Икономика на човешките ресурси” и 32 години специалност „Застраховане и социално дело” беше връчен на ректора проф. д-р Димитър Димитров от доц. д-р Валери Апостолов, ръководител на катедрата в присъствието на всички членове от катедрата.

Плакетът е за приноса на ректора за развитието и утвърждаването на катедрата. Той беше допълнен с юбилеен сборник „Трудът и социалната защита в условията на глобални обществени, икономически и социални промени“. Решението за това отличие беше взето на последното за юни заседание на катедрата.

На същото заседание катедрата е взела решение да подкрепи проф. д-р Димитър Димитров за втори мандат като ректор на УНСС.  

„Ректорът започна своя мандат преди 4 години, заедно с кризата, за която не бяхме подготвени, не само ние, но и целият свят. И в тази трудна ситуация ректорът предприе  действия, с които създаде перфектна организация на работа. УНСС беше един от първите университети, който въведе дистанционното обучение и работата продължи гладко и без сътресения. Всички неща, които проф. Димитър Димитров направи, издигнаха имиджа и авторитета на нашия университет“, каза в словото си доц. д-р Валери Апостолов.

Доц. д. н. Ирена Маркова, доц. д-р Ралица Пандурска, проф. д-р Мирослава Пейчева, гл. ас. д-р Десислава Колева-Стефанова, проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Валери Апостолов – ръководител на катедра „ЧРСЗ“, гл. ас. д-р Мария Манчева, доц. д-р Галина Димитрова, научен секретар на катедра „ЧРСЗ“, проф. д-р Маргарита Атанасова, декан на ОИФ, проф. д. н. Марин Паунов, доц. д-р Тодор Тодоров (oт ляво надясно)

„Благодарение на Вашето управление през последните години и Вашата грижа, освен за образователния процес, но и за живота и здравето на хората, които работят тук, университетът не само не прекъсна своята работа, но продължи да бъде водещ не само в България, но и на Балканите. Мислим, че Вашите решения ще изведат университета на още по-високо национално и международно равнище“, допълни доц. Апостолов.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров връчи за юбилея на катедра „Човешки ресурси и социална защита” почетната грамота за утвърждаване доброто име и авторитет на УНСС и статуетка на основателя на нашия университет проф. Стефан Бобчев.

„Трябва да отчетем труда и усилията на няколко поколения преподаватели и учени, които десетилетия наред подготвят професионални кадри в областта на човешките ресурси, социалната защита и застраховането, кадри, които успешно се реализират като ръководители, експерти и специалисти. Поздравявам и сегашния екип на катедрата, създател на високи стандарти в образованието и науката, превърнал специалностите й в едни от най-търсените, най-желаните за нашия университет“, каза проф. Димитров.

 

Галерия снимки от Ректорът получи почетен плакет от катедра „Човешки ресурси и социална защита“   ...