Обучение за оказване на първа медицинска помощ на пострадали

вторник, 27 юни 2023 15:56

Младежкият червен кръст проведе обучение за оказване на първа медицинска помощ на пострадали в УНСС по покана на ректорското ръководство. Д-р Станимир Тепавски, г-жа Лора Фучеджиева и г-жа Диана Димитрова разясниха основни принципи и демонстрираха базисни умения за оказване на първа медицинска помощ пред 18 служители от сектор „Организация на сигурността“.

„Придобитите знания и практически умения от нашите служители са неоценима помощ, която ще позволи да имаме адекватна и навременна реакция при нужда. В УНСС работят над 1000 души преподаватели и служители и се обучават над 18 000 студенти. Всеки ден университетът е посещаван от над 10 000 души. Грижата за тяхното здраве и живот е първи приоритет на ръководството на университета“, се казва в благодарствено писмо, изпратено от ректора проф. д-р Димитър Димитров до председателя на БЧК академик Христо Григоров.

Специално внимание беше обърнато на най-често срещаните ситуации, застрашаващи живота.

При възникнала ситуация, при която има необходимост от първа медицинска помощ, се обръщайте към охранителите, които са на всички входове на университета.

Галерия снимки от Обучение за оказване на първа медицинска помощ на пострадали ...