Подписан е и договорът за обзавеждане на университетската библиотека

петък, 23 юни 2023 16:49

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и Елка Каменова-Цанкова, упълномощен представител на фирма „ТРАНС КО 04“ ЕООД подписаха договор за изпълнение на обществена поръчка за доставка на обзавеждане за модернизиране на университетската библиотека. Това се случва в рамките на цялостно реновиране на библиотеката на УНСС, което стартира официално на 29 май, тази година. в присъствието на ръководството на УНСС, проектантите, строителите и фирмата, която ще я обзаведе. На 21 декември 2022 г. с решение на Министерски съвет се отпуснаха 1 940 000 лева за модернизацията на библиотеката, като се предвижда на мястото на съществуващото пространство да бъде изграден съвременен център за информация и знания, като се предоставят модерни услуги за всички студенти и преподаватели.

„За всяка библиотека е много важно тя да бъде комфортно пространство за хората и добро хранилище за книгите. Качественото модерно обслужване е в зависимост и от функционалното обзавеждане на библиотеката. След модернизацията, библиотечният център ще се превърне в споделено пространство не само за четене, но и за провеждате на различни инициативи, като открити лекции, дискусии, премиери на книги и др.“, каза при подписване на договора ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

„Чрез обзавеждането ще се постараем да създадем уют и удобство за работа. Новите библиотечни стелажи и бюра ще са в светли цветове и ще се съчетаят хармонично с обстановката“, подчерта Елка Каменова-Цанкова.

На подписването присъстваха помощник-ректорът проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, заместник-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова и директорът на дирекция „Кабинет на ректора“ Гергана Кирилова.

Проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, проф. д-р Цветана Стоянова, проф. д-р Димитър Димитров, Елка Каменова-Цанкова, Гергана Кирилова (от дясно наляво)


„ТРАНС КО 04“ ЕООД е дружество собственост на Кооперация „Панда“.  Кооперация „Панда“ е единствен собственик и представител на марките Office 1, Office 1 International и Office 1 e-shop, за целия свят. Елка Николова Каменова-Цанкова е председател на управителния съвет на Кооперация „Панда“ и упълномощен представител на дружеството в „ТРАНС КО 04“ ЕООД.


Галерия снимки от Подписан е и договорът за обзавеждане на университетската библиотека  ...