25 юни - последен предварителен изпит за прием в УНСС във формат ДЗИ по български език и литература

сряда, 21 юни 2023 14:13

Още една възможност за кандидатстване в УНСС - държавен зрелостен изпит (матура) по български език и литература,  който ще се проведе на 25 юни (събота) от 9.00 ч.

Това е последният изпит в такъв формат и заявяването става до 24 часа преди изпита ТУК

Желаещите да учат в УНСС могат да се явят и на редовни кандидатстудентски изпити във формат ЕПИ (Единен приемен изпит) от 3 до 6 юли. При образуването на състезателния бал се взема най-високата оценка, независимо на кой от изпитите е получена.

Приемът на документи за участие в класиране и явяване на кандидатстудентски изпити за образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и „магистър" след средно образование за специалност „Право“ ще продължи до 30 юни. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 11 юли.

Зрелостниците ще имат възможността да избират между 53 бакалавърски специалности, както и  „магистър" след средно образование за специалност „Право“.

От дирекция „Учебна дейност“ напомнят, че желаните специалности трябват да бъдат вписани още с подаването на документите. Кандидат-студентите, които са пропуснали да го направят, ще получат автоматично напомнящо съобщение. Кандидатите, заявили желание за платено обучение се записват веднага. Попълването на декларациите за НОИ става онлайн.  

Документите се подават:

  • Онлайн ТУК
  • На място в Центъра за прием на документи в сградата на УНСС в София, където също са създадени условия за онлайн подаване на документите със съдействието на консултант;
  • В РЦДО Хасково
  • В центровете за кандидатстудентска подготовка и информация в страната.

За улеснение на кандидат-студентите вече работи Център за кандидатстудентски въпроси. На номер 02 905 29 99 могат да бъдат задавани въпроси, свързани с кандидатстването, приема и записването.

Работното време на Центъра е от 8.00 до 22.00 часа.

Галерия снимки от 25 юни - последен предварителен изпит за прием в УНСС във формат ДЗИ по българск ...