Студентка от УНСС спечели второ място на конкурс, организиран от Националното представителство на студентските съвети

четвъртък, 08 юни 2023 16:29

Студенти от УНСС участваха в Националната студентска конференция „Икономически перспективи и предизвикателства пред Еврозоната и България“, която се проведе в Икономическия университет-Варна, организирана от Националното представителство на студентските съвети (НПСС). Второто издание на този форум събра на едно място студенти от различни висши училища и отличи 10-те най-добри от подадените над 72 разработки по темата на конференцията.

Приветствие от името на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров поднесе проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, като благодари на Националното представителство на студентските съвети, както и на Икономическия университет - Варна за организацията и домакинството на форума, за избора на темата, изключително актуална в дневния ред на България, задълбочено и разнообразно изследвана и проучвана в докладите на десетки млади хора, участници в конференцията. Тя изрази своята радост от факта, че студентката от УНСС Мария Зайцева е класирана на второ място с доклада си на тема: ,,Икономически перспективи и предизвикателства пред Еврозоната и България“.

Експертното жури в състав доц. д-р Здравко Любенов и доц. д-р Ирена Емилова от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, доц. д-р Гергана Славова-Стефанова и доц. д-р Надежда Попова-Йосифова от Икономическия университет – Варна, проф. д-р Цветана Стоянова и доц. д-р Драгомир Стефанов, гл. секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранни студенти на УНСС, оцени най-добрите разработки. Трима представители на УНСС се класираха сред десетте най-добри разработки и имаха възможността да ги представят – Мария Зайцева, Йоана Янкова и Ралица Въжарска.

На първо място беше класирана докторант Михаела Тодорова – Икономически университет – Варна с доклад ,,Място и роля на блокчейн при присъединяването на България към Еврозоната“;

На второ място бяха класирани два доклада - на Мария Зайцева на тема: ,,Икономически перспективи и предизвикателства пред Еврозоната и България“ от УНСС и на докторант Изабела Йонкова от Стопанска академия – Свищов на тема: ,,Етични предизвикателства пред присъединяването на България към Еврозоната“;

На трето място бяха класирани две разработки: на студентката Тансу Осман-Фикрет от Варненски свободен университет - доклад на тема: ,,Икономически перспективи и предизвикателства пред Еврозоната и България“ и на екип от Икономическия университет – Варна, студентите Бетина Минкова, Веселина Борисова и Габриела Димова - доклад на тема: ,,Приемане на еврото - нови възможности за българската икономика“.

Специални награди от журито получиха също разработките на Владислав Любенов - доклад на тема: „Монетарният съюз в рамките на еволюцията на парите“, на Георги Ганчев - доклад на тема: ,,Икономически перспективи и предизвикателства пред Еврозоната и България“, на Жак Семизов - доклад на тема: ,,Съюзът на капиталовите пазари и европейските средства“, на Йоана Янкова, УНСС - доклад на тема: ,,Икономически перспективи и предизвикателства пред Еврозоната и България“ ина  двама студенти, работили в екип – Ралица Въжарова, УНСС, и Милена Петкова - доклад на тема: ,,Икономически перспективи и предизвикателства пред Еврозоната и България“.

Победителите получиха парични награди и ваучери от община Варна за закупуване на книги.

   

Галерия снимки от Студентка от УНСС спечели второ място на конкурс, организиран от Националното пр ...