Инициативата на ENGAGE.EU за онлайн обмен предлага иновативни дисциплини и модули за бакалаври и магистри

вторник, 06 юни 2023 10:58

Студентите в бакалавърска и магистърска степени, които се обучават в партньорските университети от алианса ENGAGE.EU, вече могат да кандидатстват в инициативата за онлайн обмен за академичната 2023-2024 г.  

Oбразователните модули, които са съставени от 3-4 интердисциплинарни онлайн курса, адресират различни обществени предизвикателства. Те са насочени към развиване на знанията, уменията и компетенциите, които допринася за икомическото и социалното развитие на Европа. Модулите в онлайн инициативата за обмен допълват редовните учебни програми, а някои от тях дават по-специализирано и задълбочено обучение по конкретни предмети.

Каталогът, в който са описани модулите за бакалаврите и магистрите, съдържа курсове като „Бъдещето на Европа“ в университета в Тилбург (Нидерландия), „Международно право: война, престъпления и правосъдие“ в университета в Манхайм (Германия), „Преосмисляне на създаването на стойност: маркетинг, стратегия и логистика в постдигиталната ера“ във Виенския икономически университет, „Маркетинг в ерата на устойчивостта“ в УНСС. Сред възможностите за обучение за магистрите са дисциплини като „Устойчивост, предприемачество и иновативни бизнес модели“ в Норвежкото училище по икономика в Берген, „Стратегии и перспективи в областта на иновациите“ в Университета в Тулуза Капитол във Франция и др.

Курсовете, предлагани от университети, различни от нашето учебно заведение, се провеждат само онлайн. Инициативата ще продължи и през есенния семестър с редица интересни дисциплини. Всички опции за обучение, участие в съвместна сертификационна магистърска програма, в иновативни лаборатории, експедиции и летни училища са описани в сайта на проекта

Възползвайте се от възможността да придобиете международен опит и знания като се включите в обучението, предлагано в Берген, Манхайм, Рим, София, Тилбург, Тулуза или Виена!

Срокът за кандидатстване е до 1 юли (петък), а апликациите можете да подадете ТУК

 

Галерия снимки от Инициативата на ENGAGE.EU за онлайн обмен предлага иновативни дисциплини и модул ...