Любо Киров: Успехът е онзи комфорт, при който това, което правиш, продължава да е най-голямото ти удоволствие

вторник, 30 май 2023 17:58

103 години УНСС и 30 години Първа инвестиционна банка бяха отбелязани със специално пролетно парти с Любо Киров – носител на наградата „БГ изпълнител“ от връчените преди дни награди на БГ радио. Концертът беше подарък от банката за най-големия икономически университет в Югоизточна Европа.

„Това събитие е доказателство за ползотворното ни сътрудничество, както с бизнеса, така и с културата“, каза от сцената преди началото на концерта ректорът проф. д-р Димитър Димитров. „Радвам се, че заедно с дългогодишния ни партньор Първа инвестиционна банка, където работят и много възпитаници на УНСС, организирахме това вълнуващо събитие - концерт на невероятния изпълнител Любо Киров за нашите студенти, преподаватели и служители.

Благовест Маламов, един от директорите на Първа инвестиционна банка и възпитаник на УНСС, благодари на Университета, че усилено полага труд и старание да се съхранят знанията, да се развиват и предават на студентите. „Горд съм да бъда пред вас и да дам начало на концерта, който е част от нашата съвместна работа.“ Той обясни, че „Първа инвестиционна банка е една от най-иновативните и динамични финансови институции в България „и смятаме, че вие студентите сте нашето бъдеще с вашите мечти, идеи и енергия. Неслучайно студентите избират нашата банка, тъй като се стремим да сме едни от първите, които въвеждат най-иновативните тенденции и технологии в банковото дело. С ръководството на УНСС споделяме веруюто, че трябва заедно да създаваме още повече възможности за младите хора да се развиват, да останат в страната, да покажат своя потенциал и заедно да изграждаме бъдещи професионалисти и бъдещето на България“.

Пред репортер на „Вестник на УНСС“ Любо Киров сподели: „Артистът трябва да се научи да вземе вдъхновението, да кредитира съдържанието и да умее да го маркетира. Той трябва да задава дневния ред, а не публиката да го прави. Иначе артистът не може да даде никаква добавена стойност. Успехът е онзи комфорт, при който това, което правиш, продължава да е най-голямото ти удоволствие“. Той сподели, че не вярва на артист, който казва, че прави музика само за себе си – „това е грандиозен егоизъм”. (Цялото интервю на Неделина Пенчева четете в септемврийския брой на „Вестник на УНСС“).

 

Галерия снимки от Любо Киров: Успехът е онзи комфорт, при който това, което правиш, продължава да  ...