Поради ремонтни дейности централният паркинг и паркингът пред Библиотеката ще бъдат затворени от 30 май до 15 септември 2023 г.

понеделник, 22 май 2023 17:18

Уважаеми колеги,

Предстои започването на важни за нашия университет инвестиционни проекти.

Стартира  изграждането на фотоволтаичен парк, който ще даде енергийна независимост на УНСС и значително ще снижи разходите за ток и отопление.  Паркът ще бъде разположен върху конструкция над Централен паркинг и покривните пространства на част от учебните корпуси. Инвестицията е за близо 3 млн. лева и се реализира чрез ЕСКО договор, т.е., средствата за изграждането се осигуряват от Изпълнителя, а Университетът изплаща инвестицията по погасителен план за сметка на произвежданата електроенергия от фотоволтаичния парк!

Започва ремонтът и на Университетска библиотека с целева субсидия от държавата на стойност 2 млн. лева. Проектът ще позволи да разполагаме с модерен библиотечен комплекс със споделени пространства и дигитализиран книжен фонд.

Строително-ремонтните работи започват на 30 май 2023 година. Предвижда се те да продължат до началото на новата учебна година.

От 16:00 часа на 28 май 2023 година ще бъдат затворени централният паркинг и този пред Библиотеката. За периода от 30 май до 15 септември за преподавателите и служителите са осигурени паркоместа както следва:

  1. В подземния паркинг на учебен корпус „К“.
  2. На малкия паркинг между учебни корпуси „К“ и „И“.
  3. На малкия паркинг на централен вход.
  4. На паркинга пред Машинния факултет на ТУ – София.
  5. Пред СК „БОНСИСТ“.
  6. На паркинга пред клона на банка ДСК (но паркингът пред библиотеката, който е продължение на този паркинг, ще бъде затворен).
  7. На паркинга на UMBRELLA BAR (срещу Студентска поликлиника)

Пропуски и подробна информация за паркоместата могат да бъдат получени от отдел „Транспорт и снабдяване“!

За въпроси може да се обръщате към господин Бисер Иванов на тел. +359 888 100 820.

Предварително се извиняваме за причиненото неудобство.

Ще ви очакваме на последното събитие преди затварянето – Специалното пролетно парти с Любо Киров на 29 май от 20.00 часа.

С уважение,

Проф. д-р Димитър Димитров

  

Галерия снимки от Поради ремонтни дейности централният паркинг и паркингът пред Библиотеката ще бъ ...