Представителният отбор по аеробика и мажоретни спортове на нашия университет с шампионска титла от международен студентски турнир в Белград

сряда, 17 май 2023 9:48

Първо място на международния студентски турнир Belgrad Sport Tournament 2023 спечелиха златните ни момичета от мажоретния отбор на УНСС. В престижния международен турнир взеха участие силните отбори от  Гърция, Хърватия, Германия, Ливан, Холандия и Сърбия.

В Белград състезателките ни Райна Радева, Лидия Нанова, Ивайла Вълева, Андрея Маринова, Мария Тодорова, Мария Ананиева, Тетяна Харчук, Десиана Борисова и Михаела Петрова представиха достойно УНСС и България, като спечелиха титлата след перфектно изпълнение на композицията от състезателната програма и оставиха след себе си отборите на Гърция и Сърбия.

„Нашите момичета са прекрасни, освен че са много красиви и изключително талантливи, те са и отлични студентки, които по безспорен начин защитиха честта на университета ни на международния подиум. Те вложиха  много хъс и мотивация при подготовката си за турнира и се справиха отлично“, сподели треньорът на отбора ст. преп. д-р Милена Игнатова.

Треньорът на отбора д-р Милена Игнатова с талантливите момичета

Изключително доволен от постигнатите резултати на отбора е и доц. д-р Иван Стоилов, ръководител катедра „Физическо възпитание и спорт“. „Момичетата се представят достойно, не само в България, но и на международната спортна сцена.“ Той припомни, че мажоретният отбор открива и закрива всяко събитие на катедрата, а момичетата винаги са сериозни, отговорни и заслужено са постигнали този успех.

 

Галерия снимки от Представителният отбор по аеробика и мажоретни спортове на нашия университет с ш ...