Преподавател от катедра „МИО и бизнес“ изнесе лекции в Шанхайския университет „Джао Тонг“

вторник, 09 май 2023 13:20

Доц. д-р Паскал Желев, заместник-декан по качеството и международното сътрудничество на факултет „Международна икономика и политика" и преподавател в катедра „МИО и бизнес" беше на едноседмично посещение в Китай, в рамките на програма „Еразъм +“.
Там той представи нашата университетска общност и сподели своите знания и опит в областта на международните икономически отношения с докторанти и магистри от Шанхайския университет „Джао Тонг" /Shanghai Jiao Tong University (SJTU)  в съответствие с предварително съгласувана учебна програма.

Доц. Желев по време на лекции в Shanghai Jiao Tong University 

По време на своето посещение в Китай, доц. д-р Паскал Желев, който е координатор от страна на УНСС по споразумението за академично сътрудничество със SJTU, се срещна с редица представители на университета партньор - проф. Ш. Чъ, изпълнителен директор на Българския център към SJTU, проф. М. Донг, зам.-декан на Икономическия факултет „Антай“ към SJTU, проф. Х. Лиу, ръководител катедра „Международни отношения“. Обсъдени бяха протичащите съвместни проекти и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството.

Работна среща в SJTU

Визитата в Китай бе използвана и за среща с нашите студенти, които в момента се обучават в Шанхай в дуалната магистърска програма „Международен бизнес и управление“. Студентите изразиха своята удовлетвореност от прекрасните условия в кампуса и високото равнище на преподаване в SJTU.

С българските студенти от дуалната магистърска програма „Международен бизнес и управление“ 

В края на своя престой в Китай, доц. Желев представи онлайн доклад за значението на интердисциплинарния и междукултурен диалог в обучението по икономика, на конференция, организирана от Консорциум за национални и регионални изследвания (CCAS) – гр. Пекин. За своето участие в конференцията, доц. Паскал Желев получи благодарствено писмо от проф. Д. Янг, гл. секретар на CCAS и президент на Пекинския университет за международни изследвания.

Конференция „Country and Area Studies and International Cooperation“

Галерия снимки от Преподавател от катедра „МИО и бизнес“ изнесе лекции в Шанхайския университет „Д ...