Нашият университет – партньор на езиковото състезание „Интелектика“

вторник, 09 май 2023 13:01

Университетът за национално и световно стопанство беше партньор в седмото издание на Езиковото състезание „Интелектика“, което се проведе в хотел „Камелия“, Пампорово, от 28 до 30 април. Представители на УНСС бяха доц. д-р Антония Пенчева, ръководител на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“, и доц. д-р Калина Братанова – научен секретар на катедрата.
Доц. Антония Пенчева разказа за въможностите за прием и обучение в УНСС, за разнообразния набор от специалности, които университетът предлага, като подчерта, че шест от специалностите се изучават на английски език. Тя обяви, че УНСС ще зачита за приемен изпит по английски език резултатите на най-добре представилите се участници.

Доц. Антония Пенчева и доц. Калина Братанова приветстваха участниците и разказаха за условията на прирем и обучение в УНСС

Над 60 ученици от 7 до 12 клас премериха знанията си по английски език, разпределени в три възрастови категории: 7 – 8 клас, 9 – 10 клас и 11 – 12 клас.

В първия етап от състезанието участницити писаха есе, във втория – тест, а след това се явиха на устно събесеване пред комисия. В състава на комисията взе участие и доц. Калина Братанова.

Доц. Калина Братанова по време на устния етап от състезанието

Първите трима най-добре преставили се участници от всяка категория получиха награди и грамоти. Спонсор на състезанието беше „Лидл“.

В програмата на състезанието беше включена лекция на тема „Как да бъдем успешни кандидати за работа“, проведена от пиар експертите на Lidl и представление на Импро театър „Ха ха ха“.

Галерия снимки от Нашият университет – партньор на езиковото състезание „Интелектика“ ...