Закуска за талантите от специалност „Счетоводство“ на УНСС в EY Bulgaria

четвъртък, 04 май 2023 15:18

Студентите от 3-ти и 4-ти курс, специалност „Счетоводство“, очароваха Ърнс и Янг България (EY Bulgaria) на специално подготвена за тях закуска за таланти.

Проф. д-р Снежана Башева, ръководител на катедра "Счетоводство и анализ" и проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-ръководител на катедрата и председател на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ), организираха среща дискусия с ръководството на EY в рамките на меморандума за сътрудничество между двете институции в обучението и стажовете за студенти.

На срещата Надя Михова, мениджър „Човешки ресурси“ на компанията, разказа на студентите за бизнеса на EY и възможностите за кариерно израстване при тях. Г-жа Михова даде ценни съвети как да намериш призванието си, да инвестираш в себе си и да капитализираш знанията си, както и възможността да видиш кариерната си пътека. Отдели внимание на професионалната етика и представи стажантската програма в областта на одита, която стартира през юли или септември и продължава между 8 и 12 месеца. Разказа за Финансовата академия и професионалните обучения, с които започва стажът. Представи и възможностите за стаж в другите бизнес направления в компанията. Сподели пред студентите още как могат да правят правилни избори в професията и добави, че голяма част от възпитаниците на специалност Счетоводство“ в УНСС намират успешна реализация в компанията.

Петя Маринова, директор „Одит“, разказа на студентите как плавно да правят определени стъпки, за да надграждат кариерното си развитие. Говори пред студентите и за перспективата в избора на възможност за развитие и знания. Отбеляза също, че за да постигнеш професионален успех трябва да си етичен, да се интересуваш и да задаваш въпроси, да си отговорен към себе си и към колегите.
Участие в дискусията взеха и Ангел Дулев, мениджър „Одит“ и Атанас Топчиев, асистент мениджър „Одит“, които са и възпитаници на УНСС.

Надя Михова, проф. Башева, Атанас Топчиев, проф. Фесчиян, Ангел Дулев, Петя Маринова, Пламена Петкова (от ляво надясно)

Проф. Башева и проф. Фесчиян благодариха на екипа на EY  и подчертаха, че бизнесът дава  най- високата оценка за нивото на професионална подготовка на студентите от специалност “Счетоводство “, която се доказа и в настоящата среща дискусия.

Галерия снимки от Закуска за талантите от специалност „Счетоводство“ на УНСС в EY Bulgaria ...