Наши преподаватели отличени с приз за най-добър доклад на научна конференция

сряда, 03 май 2023 9:10

Доц. д-р Елена Симеонова, главен секретар по акредитацията и проф. д-р Янка Тоцева, ръководител на катедра „Педагогика“, бяха отличени с кристален приз и грамота за най-добър доклад в съответните тематични раздели на Националната научно-практическа конференция „Дигитална трансформация на образованието – проблеми и решения, оценяване и акредитация“, която се проведе в Русенския университет „Ангел Кънчев“ на 27-28 април 2023 г.

Представеният от доц. Симеонова доклад на тема: „Когато стотните имат значение: скалиране и калибриране на показатели в критериалната система на НАОА“ бе отличен измежду общо 18 доклада, представени в тематичния раздел „Оценяване и акредитация на висшите училища – нови акценти“. Докладът на проф. Тоцева „Българските учители и дигитализацията на образованието“ се открои измежду 10-те доклада, участвали в раздел „Дигитална трансформация на традиционното обучение“.
Наградените доклади се предлагат за публикуване в сп. „Стратегии на образователната и научната политика“, което се индексира в Web of Science.

Конференцията, в която участваха нашите колеги, се организира по инициатива на НАОА и Русенския университет, а съорганизатори са Министерството на образованието и науката, Българската изследователска и образователна мрежа, Академичната общност по компютърни системи и информационни технологии, Съюзът на учените-клон Русе и Студентският съвет на Русенския университет.
Конференцията се проведе под мотото: „Стъпили здраво върху традициите вървим напред с иновациите“. Във форума взеха участие представили от 23 висши училища от страната и 3 от страни в Централна Азия.
На форума бяха представени общо 97 доклада, организирани в 7 тематични раздела: (1) „Глобални измерения на дигиталната трансформация на образованието; (2) „Дигитална трансформация на традиционното обучение“; (3) „Развитие на синхронното дистанционно обучение“; (4) „Развитие на асинхронното дистанционно обучение“; (5) „Развитие на смесеното обучение“; (6) „Изкуственият интелект и дигиталната трансформация на образованието“ и (7) „Оценяване и акредитация на висшите училища – нови акценти“.

От УНСС в различни тематични раздели участваха и други преподаватели: проф. д-р Силвия Трифонова, зам. декан по качеството на Финансово-счетоводния факултет; доц. д-р Катя Кирилова, научен секретар на катедра „Педагогика“, ас. д-р Мария Казакова, ас. д-р Румена Вълкова и ас. д-р Габриела Наскова, научен секретар на катедра „Информатика“.

Сборникът с резюметата на всички доклади вече е публикуван тук

Галерия снимки от Наши преподаватели отличени с приз за най-добър доклад на научна конференция ...