Къщички за книги дари катедра „Икономикс“ на университета по случай своята 75-годишнина

вторник, 18 април 2023 15:40

Катедра „Икономикс“ дари 2 къщички за книги като част от мероприятията, които се провеждат по повод честванията на 75 години от основаването й. Инициативата е и в подкрепа на идеята УНСС да се превърне в културен център в Студентски град, който насърчава четенето сред младите хора. Къщичките ще бъдат разположени до беседките в двора и в тях преподаватели и студенти ще могат да обменят учебна и художествена литература.

Преподавателите от  катедра „Икономикс“

На събитието доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност, подчерта, че „всяка къща заслужава да се открие и много се радвам, че от името на ректора проф. д-р Димитър Димитров, имам тази възможност. Това, което е написано на книга, винаги остава и ще бъде четено и след 100 години.“ Доц. Кирилов поздрави катедра „Икономикс“ за благородната инициатива и пожела идеята да се развива, къщичките да се увеличават и УНСС да бъде и образователен, и културен център.

Доц. д-р Ивайло Беев, ръководител на катедра „Икономикс“, Петър Петров, директор на Университетската библиотека и доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност

„Книгата е вечен носител и символ на знанието, която го съхранява и пренася във времето. С тази инициатива бихме желали да затвърдим връзката между академичното четене и обучението в университета“, подчерта доц. д-р Ивайло Беев, ръководител на катедра „Икономикс“. Той допълни, че идеята е на цялата катедра и е пряк мост между възпитаниците на УНСС, сега обучаващите се студенти и тези, които идват след тях. Дарението от катедрата е едно от планираните събития по повод  нейната 75-годишнина.

„От името на Библиотеката сърдечно благодаря за инициативата“, каза г-н Петър Петров и посочи, че катедрата ще получи сертификат „Най-добър приятел на библиотеката“. Той изрази очакване, че идеята ще се разширява и надгражда и дари първите три книги от името на Библиотеката.

Проф. д-р Атанас Казаков

„Голяма радост изпитвам за тази благородна идея и съм сигурен, че ще има и последователи“, сподели доайенът на катедра „Икономикс“ проф. д-р Атанас Казаков. Той допълни, че книгата е вечен продукт в битието на човечеството и неизменен спътник на търсещия познание. 

Галерия снимки от Къщички за книги дари катедра „Икономикс“ на университета по случай своята 75-го ...