Меморандум за сътрудничество с „Пейсейф България“

четвъртък, 06 април 2023 12:53

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Юлия Степанчук, представляваща „Пейсейф България“(„Paysafe”), подписаха меморандум за сътрудничество.

Проф. д-р Димитър Димитров и Юлия Степанчук при подписване на меморандума

„В УНСС подготвяме нашите студенти за реалната работна среда, поддържаме дългосрочни партньорства с бизнеса за провеждане на стажантски и менторски програми. Такива са безплатните бизнес академии за студенти на УНСС от водещи компании като А1, Кауфланд, Atos и други. Мисля, че с „Пейсейф България“ бихме могли успешно да си сътрудничим в това отношение. Колаборацията между бизнеса и университета е изключително полезна и за двете страни.  Убеден съм, че нашите студенти са мотивирани и с голям интерес биха посетили бизнес академия „Пейсейф България“, ако организираме такава“, каза проф. д-р Димитър Димитров и допълни, че възможности за съвместни инициативи с компанията има и в рамките на кариерните форуми, които Междууниверситетскияj център за развитие на кариерата организира четири пъти годишно.

Юлия Степанчук представи „Пейсейф България“ и подчерта, че компанията има над 20 години опит в областта на дигиталните разплащания, служителите в офиса в София са над 1400 и работят в различни направления като продуктови и софтуерни разработки, обслужване на клиенти, риск мениджмънт, счетоводство и контрол, IT обслужване. Сътрудничеството с УНСС в посока, организиране на академии и възможности за стажове би било много полезно, както за студентите, така и за „Пейсейф България“ при търсенето на подходящите хора за определена длъжност.

Меморандумът обхваща двустранно сътрудничество при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение, обмена на информация и публикации за дейности и провеждани по-важни събития от страна на „Пейсейф България“ и УНСС, както и съдействие за участие на представители на компанията в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции, срещи или в други прояви, организирани от университета. Предвижда се партньорство и съдействие за провеждане на бакалавърски, магистърски и докторски програми в УНСС за служители на „Пейсейф България“.

В документа е записано още, че УНСС и „Пейсейф България“ ще си сътрудничат чрез информиране на студентите от университета за провеждани стажове и публични инициативи на компанията.

„Пейсейф България“ ще съдейства за участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от компанията.

Координатор по меморандума от страна на УНСС е проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, а от страна на „Пейсейф България“ е  Юлия Степанчук, ръководител екип набиране на персонал.

Димитър Тошев и Юлия Степанчук от екипа на „Пейсейф България“, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова

За Paysafe

Paysafe Limited е водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения. Основната цел на компанията е да позволи на бизнеса и потребителите да се свързват и осъществяват трансакции безпроблемно, като използват водещи за индустрията възможности в обработването на разплащания, дигитални портфейли и онлайн парични решения.

Наетите в България над 1400 служители представляват над една трета от всички 3400 работещи в Paysafe Limited. Това превръща софийския офис в най-големия за компанията в глобален мащаб. Екип от софтуерни инженери в България развиват едни от ключовите продуктови линии на компанията – дигиталните портфейли Skrill и NETELLER – ползвани от милиони крайни потребители и бизнеси, с което компанията следва ангажимента си да предоставя решения, ориентирани към клиента.


  

Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество с „Пейсейф България“ ...