Община Костинброд ще си сътрудничи с нашия университет

петък, 31 март 2023 8:55

Община Костинброд ще си сътрудничи с УНСС. Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов подписаха меморандум в присъствието на проф. д-р Надя Миронова, директор на Регионален център за дистанционно обучение – Хасково и ръководител катедра Управление, г-жа Гергана Кирилова, директор на дирекция Кабинет на ректора, гл. ас. д-р Емилия Дунева, катедра Управление от страна на УНСС и зам.-кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов и кметът на село Голяновци г-н Симеон Спасов.

Проф. д-р Димитър Димитров връчи на г-н Младенов, който е възпитаник на УНСС, юбилейното издание на книгата „Министър-председатели, министри и представители на законодателната власт преподаватели и випускници на УНСС“ с пожелание да влезе в следващите издания

„За нас сътрудничеството с УНСС ще бъде изключително полезно, защото имаме нужда от квалифицирани специалисти за общинската администрация, публичния сектор и бизнеса на наша територия”, заяви кметът г-н Трайко Младенов.
На свой ред ректорът проф. Димитър Димитров отбеляза, че тази година кандидатстудентската кампания на УНСС има за цел да задълбочи сътрудничеството си с общините с идеята да подкрепи професионалната ориентация на младите хора и завръщането на квалифицираните кадри по родните места.

В меморандума е записано, че УНСС и община Костинброд ще работят за осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от Университета по национално и световно стопанство чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и други инициативи от взаимен интерес.

Двете страни ще си партнират и в подпомагане на качеството на обучението на студенти и докторанти в университета чрез организиране на публични лекции и дискусии и други инициативи от взаимен интерес, осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление и други в подкрепа на доброто публично управление,  провеждане на съвместни научни прояви, обучения, конкурси.

УНСС и община Костинброд ще си сътрудничат и при съвместно кандидатстване по проекти/програми, организиране на публични събития за представяне на добри практики по публично управление и обучение, обмен на информация и др.

Проф. д-р Надя Миронова, директор на Регионален център за дистанционно обучение – Хасково и ръководител катедра Управление", г-жа Гергана Кирилова, директор на „Кабинет на ректора“, гл. ас. д-р Емилия Дунева, катедра Управление", водени от кмета на община Костинброд и зам.-кмета с ресор „Образование, социални и хуманитарни дейности“, посетиха СУ „Д-р Петър Берон“ и ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“.

Възможностите за прием в УНСС, специалностите и предимствата на обучение в най-престижния икономически университет бяха представени на учениците от 11 и 12 клас. Г-н Александър Евтимов, директор на СУ „Д-р Петър Берон“ и г-н Светослав Иванов, директор на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство бяха любезни домакини на презентационните срещи, като представиха на екипа на УНСС материално техническата база и постоянно надграждащата се образователна инфраструктура на територията на община Костинброд.

Галерия снимки от Община Костинброд ще си сътрудничи с нашия университет ...