Изграждането на успешни личности е основа на споразумение за сътрудничество с 2 СУ „Акад. Емилиян Станев“

понеделник, 27 март 2023 18:14

Споразумение за сътрудничество между УНСС и 2 СУ „Акад. Емилиян Станев“ подписаха в зала „Академична“ ректорът проф. д-р Димитър Димитров и д-р Елеонора Лилова, директор, д-р по управление на образованието, Първа ПКС.

„Ръководството на УНСС работи усилено за засилване на сътрудничеството ни със средните училища, тъй като университетът може да подпомогне кариерното ориентиране на учениците, да им даде възможност да премерят сили за място в УНСС чрез пробна матура, проведена на място с квестори от университета и споразуменията са живата връзка за осъществяването на това. Нашият университет осигурява много възможности за развитие на своите студенти не само с новите модерни специалности, които предлага, но и със стажове, стипендии, връзки с работодатели, мобилности и др.“, посочи ректорът проф. д-р Димитър Димитров при подписването на споразумението като уточни, че Институтът за следдипломна квалификация (ИСК) предлага и възможности за преквалификация на учители по икономика.

Директорът на 2 СУ д-р Елеонора Лилова представи накратко училището като подчерта: „Смятам, че имаме огромно поле за съвместни инициативи и проектни дейности, тъй като се стремим да изграждаме учениците си като успешни личности – знаещи и можещи, с широка култура, способни да се справят и живеят пълноценно и в България, и по света. Нашето мото е „Учим се днес, за да успеем утре!“. Участваме в много проекти по програма „Еразъм“, подкрепяме идеята за пробните матури и проявяваме интерес към новите специалности на университета, тъй като имаме паралелки със сходно профилиране. Имаме опит в сътрудничеството с университети и практиката показва, че този вид взаимодействие е ползотворно и за двете страни“.

На подписването от страна на УНСС присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество, Гергана Кирилова, директор на дирекция „Кабинет на ректора“, гл. ас. д-р Теодора Гечкова от катедра „Национална и регионална сигурност“ – координатор по споразумението от страна на УНСС. От 2 СУ на срещата присъстваха Красимир Лаков, зам.-директор учебна дейност прогимназиален етап, Пета ПКС, Радка Меракова, зам.-директор учебна дейност гимназиален етап, Четвърта ПКС.


За 2 СУ „Акад. Емилиян Станев“

2 СУ „Акад. Емилиян Станев“ е основано през учебната 1974/1975 година. От есента на 2012 г. 2. СУ е асоцииран член към „Асоциацията на Кеймбридж училищата“, а от учебната 2013/2014 г. става базово училище на СУ „Св. Климент Охридски“.

Материално-техническата база е модерна и непрекъснато се обновява.  В почти всеки кабинет има монтирани компютър и мултимедиен проектор. Оборудвани са четири  компютърни кабинети и два езикови компютризирани кабинета. Училището разполага с 82 терминални станции. От 2014/2015 год. във всички кабинети има възможност да се провежда обучение с помощта на съвременни методи и технологии: интерактивни дъски, мултимедийни проектори, терминални станции и дигитални лаборатории.

Училището е територия за изява на всеки индивидуален талант. Ръководството на училището управлява с мениджърски усет и готовност за партньорство с общността, родителите и институциите. Преподавателите непрекъснато работят за повишаване на своята квалификация и участват активно в национални и международни програми, увеличавайки своите ученици до 1523 на брой към 22.10.2018 г.


Галерия снимки от Изграждането на успешни личности е основа на споразумение за сътрудничество с 2  ...