Абсолвентите от специалност „Право” получиха дипломите си

понеделник, 13 март 2023 8:51

Нa официална церемония завършилите специалност „Право“ получиха дипломите си.

Участие в церемонията взеха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, съдия Николай Метанов от Софийски апелативен съд, адвокат Десислава Цветкова, член на УС на Алумни клуба към УНСС и преподавателите доц. д-р Райна Койчева и доц. д-р Диана Маринова.

Доц. Захари Торманов, проф. Цветана Стоянова, доц. Райна Койчева, доц. Диана Маринова, Десислава Цветкова, Николай Метанов (от ляво надясно)

Доц. д-р Захари Торманов, декан на Юридическия факултет, се обърна към препълнената зала с думите: „Нашите студенти и абсолвенти са нашите герои, които през 6-годишното си следване живяха в един дълъг и изтощителен сървайвър, през който период ценностите и правото бяха поставени на изпитание. Нашите герои оцеляха, справиха се и откривам с оптимизъм тази церемония.“

Доц. Торманов каза още: „Тръгвате със солидна подготовка, убеден съм, че ще имаме повод да се гордеем с вашите успехи. Обществото има нужда от вас. Търсете опора в правото, отстоявайте го, с него полагате основите на бъдещето на вашите деца.“

„Изключително ми е приятно, че днес мога да бъда с вас и да споделя Вашия празник, защото дипломирането в такава трудна специалност, каквато е правото и то в УНСС, е наистина празник“, посочи проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики. Тя подчерта, че днешният ден е триумф на знанието, на упоритостта, мотивацията и жаждата за самоусъвършенстване и че се радва да види толкова щастливи лица. „Независимо в коя част на правото ще се дипломирате от Вас ще зависят съдбите на много хора.“ Проф. Стоянова приветства и родителите на абсолвентите за подкрепата да изберат УНСС като тяхна Алма матер и изрази увереността си, че са удовлетворени от направения избор.  

Тя поздрави за положените усилия в подготовката на абсолвентите да се реализират по най-добрия начин в обществото и живота. „Надявам се да носите УНСС в сърцето си и където и да отивате, да си спомняте за нас.“ 

Абсолвентът с най-висок успех е Зорница Мичева, която заедно с дипломата си получи и наградата „Отличник на випуска“ и плакет от Алумни клуба към УНСС.

Зорница Мичева изказа своето признание към преподавателите за знанията и опита, които са им дали. „За нас бяхте вдъхновители, благодаря, че ни подкрепяхте, благодаря, че бяхте големи професионалисти, вашата отдаденост си пролича във всяка лекция и упражнение. И днес смело можем да твърдим, че правото за нас е призвание“. Тя пожела на абсолвентите да бъдат горди и верни пазители на правото.

Останалите отличници на випуска са: Йорданка Марчева, Пламена Янчева, Бетина Бонева, Жаклин Генчева, Ивайло Иванов, Лили Велева, Деляна Кавръкова, Анастасия Димитрова, Миряна Стефанова, Любослава Гълъбова.

Абсолвентите получиха едногодишен абонамент за правно-информационна система „Сиела“.

„Като възпитаник на Юридическия факултет при УНСС ви уверявам, че имате всички основания да се гордеете, че сте получили юридическо образование именно тук“, каза Десислава Цветкова. „Бъдете все така упорити, преследвайте мечтите си и упражнявайте професията с достойнство. В дейността си се водете от доброто и справедливото и знайте, че обществото разчита да ги отстояваме в ежедневната си дейност“, каза още тя.

Адвокат Десислава Цветкова, член на УС на Алумни клуба към УНСС

Николай Метанов поздрави абсолвентите, че са избрали да учат право в Юридическия факултет на УНСС, който през годините се утвърдил като един от най-престижните в страната. „Пристъпвайки в живота вие сте готови да се справите с всички предизвикателства, които ще срещнете по пътя си. Освен наученото трябва да имате и много търпение и вяра в себе си.“

Съдия Николай Метанов от Софийски апелативен съд
 Поздравления отправиха и преподавателите доц. Райна Койчева и доц. Диана Маринова (от ляво надясно)


Галерия снимки от Абсолвентите от специалност „Право” получиха дипломите си  ...